Като две капки вода – Анджелина Джоли и майка ѝ Марчелин Бертран

Анджелина Джоли успява сама да спечели славата си като актриса, въпреки че още със самото си раждане е вече известна и център на внимание. Тя попада под светлината на прожекторите, тъй като е дъщеря на Джон Войт и Марчелин Бертран – и двамата доста популярни за времето си актьори.
Баща ѝ участва във филми като “Среднощен каубой”, “Влакът беглец” и “Пърл Харбър”, а майка ѝ се занимава и с хуманитарна дейност. Ето какво още знаем за Марчелин Бертран.
Родена е в Илинойс и учи актьорско майсторство при театралния режисьор и преподавател Лий Страсбърг. Първата си роля тя получава в епизод от сериала Ironside през 1971 г., а по-късно участва и в Lookin’ to Get Out и The Man Who Loved Women. През 1983 г. обаче се насочва към продуциране.
Освен на работата си в Холивуд, Марчелин Бертран е отдадена на хуманитарната си дейност и е създател на All Tribes Foundation, която подкрепя културното и икономическо оцеляване на коренното американско население. Работила е и заедно с Върховния комисариат на ООН за бежанците.
Анджелина Джоли е била изключително близка с майка си. Родителите ѝ са женени от 1971 до 1980 г., но още през 1976 г. се разделят, като посочената от Марчелин Бертран причина е изневяра от страна на Джон Войт. Той напуска семейството си, когато Анджелина няма и една годинка. Затова тя и брат ѝ Джеймс Хейвън са отгледани предимно от майка си, която ги вдъхновява да навлязат в актьорската професия.
За съжаление Марчелин Бертран умира от рак на яйчниците през 2007 г. За нея Анджелина Джоли казва, че е била “страхотен слушател и страхотен приятел”. Тя допълва, че именно майка ѝ е била най-добрият ѝ приятел и е можела да говори с нея за всичко.
В интервю от 2011 г. за 60 Minutes Анджелина споделя: “Никога няма да бъда толкова добра майка, колкото беше тя. Ще дам всичко от себе си, но не мисля, че някога бих могла да бъда. Тя беше… тя беше просто въплъщение на благодат. Тя е по-добра от мен.”
В друго интервю, за HELLO! През 2017 г., актрисата казва също, че майка ѝ е била много естествена жена – никога не се е глезила, не е носила грим или крещящи бижута, но е имала своите специални неща за моментите, когато е искала да се почувства като дама.
Като имаме предвид как е изглеждала Марчелин Бертран, ни става ясно откъде Анджелина Джоли е наследила красотата и изяществото си. Между двете определено има поразителна прилика.
След смъртта на Марчелин Бертран, Анджелина Джоли все пак се помирява с баща си Джон Войт. През 2010 г. пред Parade тя признава, че отново си общува с него и работят върху взаимоотношенията си. Оттогава той се сближава и с внуците си – Мадокс, Захара, Пакс, Шайло и близнаците Нокс и Вивиен.
Дъщерята на Анджелина Вивиен дори носи второто име Марчелин в чест на баба си. Джоли също признава, че когато поглежда децата си, се чувства свързана с майка си.
“Виждам, че начинът, по който ги отглеждам, прилича на начина, по който майка ми отгледа брат ми и мен. Това е по-очевидно с дъщерите ми Шайло и Вивиен. Следователно, да, майка ми е там, нейното влияние присъства през цялото време”, споделя още Анджелина Джоли.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колежката на Кадиев разплака всички с тези думи след напускането му

Сашо Кадиев реши най-накрая да се махне от телевизията и да обърне внимание на театралната си кариера и най-вече на личния си живот. Новата му половинка Ивелина Чоева има нужда от повече внимание и за да не провали и тази си връзка реши да отдели повече време на себе си […]

Subscribe US Now