13 години брак – принц Уилям и Кейт Мидълтън празнуват годишнина от сватбата си

Точно преди 13 години на 29 април принц Уилям и Кейт Мидълтън се женят на пищна церемония, наблюдавана пряко или непряко от милиони. Днес двамата отбелязаха годишнината си със семпла черно-бяла снимка в Instagram.
Припомняме някои от най-впечатляващите статистики, свързани със сватбата им през 2011 г.
Над 60 милиона зрители
Цялата сватбена церемония е гледана от 26.3 милиона зрители, а още 36.7 милиона са гледали части от нея във Великобритания. В чужбина пък 22.8 милиона са са наблюдавали сватбата на Уилям и Кейт.
23.7 милиона британски паунда
На толкова се изчислява общата цена на сватбата според Herald Sun. Разходите по нея са поети от кралското семейство и от семейство Мидълтън, като хазната на Елизабет Втора заплаща транспорта и осигуряването на охрана.
1 милион човека по улиците на Лондон
Преминаването в открита кола на Уилям и Кейт от Уестминтърското абатство до Бъкингамския дворец е съпроводено от над милион човека.
1900 гости в Уестминстър
Толкова официални гости наблюдават сключването на брак на престолонаследника на Великобритания. От тях 650 са на официален обяд с кралицата в Бъкингамския дворец.
140 тона боклук
Такова количество отпадъци са почистени от улиците на британската столица в деня след сватбата.
5 хил. полицая
Толкова са хората на реда по улиците на Лондон вечерта преди сватбата. Те трябва да следят за потенциални заплахи от анархисти или терористи.
5500 партита
Толкова са публичните празненства по случай сватбата в Англия и Уелс. Две хиляди човека пък се събират в университета “Сейнт Андрюс” в Шотландия, където Уилям и Кейт се срещат за първи път, пишат Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Разбира ли се Зоуи Кравиц с дъщерята на гаджето си Чанинг Тейтъм

Едва ли някой очакваше, че когато през 2021 г. се заговори за връзка между Зоуи Кравиц и Чанинг Тейтъм, тя ще продължава и до днес. Но ето че три години по-късно двамата не просто са сгодени, ами и истински близки. Толкова, че 35-годишната дъщеря на Лени Кравиц е в чудесни […]

Subscribe US Now