7 коледни базара в София, които да посетим

С идването на декември празничното настроение някак неусетно започва да се прокрадва във всеки дом. Без да си даваме сметка, магията на Коледа ни завладява малко по малко. Все по-натрапчиво си тананикаме “Jingle Bells”, все по-често си пускаме коледния албум на Майкъл Бубле и все по-наложително става да измислим какви подаръци ще купим тази година.
Като големи фенове на зимните празници, едно от най-любимите ни места по това време на годината са коледните базари. Хем се виждаме с приятели, за да пием по едно греяно вино във вълшебна коледна обстановка, хем си купуваме по някое оригинално подаръче. Тъй като обичаме да съчетаваме полезното с приятното, решихме да направим една малка, но съдържателна селекция на седем коледни базара в София, които да не пропускаме тази година.
Немски Коледен Базар
Традицията повелява по това време на годината в центъра на София да се носи опияняващ аромат на греяно вино, щолен и вурстчета. Освен различни вкусотии, на базара можем да открием и ръчно изработени подаръци, коледна декорация, свещи от пчелен восък, плетива и т.н. Разбира се, няма да е истински Коледен базар без самия Дядо Коледа, който ще очаква децата всяка вечер в 18 ч. на сцената Немски коледен базар.
Sofia Christmas Fest
Всички ценители на вкусната храна, качествените напитки, интересните подаръци, печивата и музиката, ще имаме възможност да се насладим на тези удоволствия за сетивата.
На Sofia Christmas Fest ще открием вкусни изкушения, греяно вино, ръчно изработени украшения и арт подаръци. Очакват ви невероятни изненади на откритата сцена, много забавления и вълнуващи моменти за цялото семейство.
Коледен парк
Друго място в центъра на София, което се е оживило от коледно настроение, е площад “Славейков”. Там в организирания Коледен парк вече кипи шеметна атмосфера и се усеща вълшебно коледно настроение, благодарение на открита музикална сцена, зона за хапване и пийване, и коледна гора.
Част от базара са и произведенията на творци на приложно изкуство и художествени занаяти, като посетителите могат да изберат подаръци за близки и за себе си както от тях, така и от фермерските продукти на родни производители. Организаторите обещават и много други приятни изненади за малки и големи.
Зимно градче
Специално подбраната локация на едно от най-посещаваните места в столицата, ще даде възможност за едно невероятно зимно приключение. Малки атракциони, множество хранителни обекти, будки за греяно вино и ракия, козуначени изкушения, вкусни меса и деликатеси, сцена с ежедневни забавления и, разбира се – Дядо Коледа.
Коледен базар на изкуствата
Ако пък е започнало да ни писва от пийване и хапване и сме тръгнали само за лов за подаръци, то едно от най-подходящите места за тази цел е Коледен базар на изкуствата. Едно събитие на уютно и приятно място, където ще се срещнем с усмихнати автори от Базара на изкуствата – ръчно-изработени бижута, коледни вълшебства, декоративни лампи, керамика, дрехи, шалове, плъстена вълна, козметика.
Christmas & tea fest
Над 30 изложителя ще ни помогнат с избора на подаръци за любимите хора, докато се наслаждаваме на чаша горещ чай в ръка. Очаква ни разнообразие от бижута, дрехи, книги, ръчно направени играчки и коледни украси, здравословни храни и напитки, мед и пчелни продукти, хранителни добавки, козметика, бутиков шоколад и още оригинални предложения за подаръци. 
За още по-празнично настроение ще присъства самия дядо Коледа, който ще приема лично писма и ще се снима с посетителите от 11 до 13 ч. и двата дни.
Mish Mash Fest- Christmas edition
Mish Mash отново събира на едно място едни от най-талантливите автори на приложните изкуства и независими дизайнери, за да се потопим заедно в магичната атмосфера на Коледа и да изберем специални подаръци, с които да зарадваме любимите хора. 
Очаква ни разнообразие от бижута, аксесоари, дрехи, украса за дома, играчки, коледна украса, храни и напитки, а малките ни посетители ще могат да се забавляват в чудни Коледни работилнички.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Илон Мъск нападна и Парис Хилтън

Последните седмици не са никак леки за Илон Мъск, защото X, както той прекръсти Twitter, е изправен пред много сериозен проблем. Заради негови коментари в социалната мрежа, които бяха приети за антисемитски, редица големи рекламодатели се оттеглиха от X. Нещо, което може да бъде пагубно за социалната мрежа и самият […]

Subscribe US Now