Да изоставиш кралския двор заради шаман

Смъртта на кралица Елизабет повлече след себе си редица събития, които привидно не са пряко свързани с нея. Става дума най-вече за промяната в устройството на монархията на няколко места в Европа. Датската кралица Маргрете предприе първата крачка, като лиши децата на второто си дете от титли.
Сега промяната се прехвърля и в съседна монархия – Норвегия. Принцеса Марта Луизе обяви, че се отказва от кралските задължения, които е “наследила” по рождение. Решението е съобщено на официалния сайт на норвежкото кралско семейство.
Според него “принцесата предприема тази стъпка, за да сложи ясна граница между собствените си бизнес начинания и ролята й като член на кралското семейство”. Тя вече е уведомила всички организации, на които е патрон, че тя се оттегля от ролята си в тях.
Решението на 51-годишната принцеса, която все пак запазва титлата си, но няма да я използва официално, не е изненадващо. Още с годежа си с американския алтернативен лечител шаман Дюрек тя разбуни духовете и предизвика своеобразна криза в доверието към кралската институция в родината си.
В официалното изявление на Норвежкия кралски двор все пак се казва, че “когато Дюрек Верет и принцеса Марта Луизе се оженят, г-н Верет ще стане част от норвежкото кралско семейство.” Двамата са заедно от 2019 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бони взе акъла на богат шейх, който е готов на всичко, за да... ВИДЕО

Бони пак взриви мрежата с визията си, като този път се превъплъти в принцеса Жасмин от “1001 нощи”. Поп фолк дивата няма граници, когато иска да поднесе неочаквана изненада за феновете си, а в този случай компания за това й прави колегата й от Германия Сефер Османов. Тези дни изпълнителката […]