Деси Тенекеджиева: С Христо Живков сме скачали заедно, дивяли сме! Той имаше…

Ненавременната смърт на младия актьор Христо Живков шокира всички, най-вече тези, които го познават лично или са работили с него. Една от тях със сигурност е актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Думите й ще накарат мнозина да се просълзят, защото тя разказва с най-малки подробности за срещите си с талантливия си колега, чийто талант бе признат не само у нас, но и по света.
“Христо Живков беше прекрасно момче с чиста душа и невероятно излъчване. Много почтен и точен, изключително скромен”, казва за него тя. Двамата участваха заедно в легендарния филм на Ериано Олми “Занаятът на оръжията”.
Годежният пръстен на Деси Тенекеджиева предизвика пожар в мрежата СНИМКИ
“С Христо се познаваме от много, много години. Имахме щастието да играем заедно в един легендарен филм. Оказва се, че “Занаятът на оръжията” е най-награждаваният филм в историята на италианското кино. Това е много важно да се знае за паметта на Христо. Той играе главната роля на Джовани ди Медичи, а аз играя главната женска роля Мария ди Медици. Този филм има 9 награди “Давид на Донатело”, номинация за “Златна палма” на фестивала в Кан, стана европейски филм на годината.

Интересно е, че с него сме единствените до този момент българи в историята на киното с главни роли във филм, попаднал в официалната селекция с номинация в Кан. Направихме сериозни пробиви и двамата с този филм. Аз живея от 8 години в Лондон. Ако трябва да съм честна, в спалнята ми в София е Христо. Какво имам предвид ли?
Деси Тенекеджиева изригна мощно заради К-19
Имам 8 снимки от филма “Занаятът на оръжията”, в които сме двамата с режисьора и с него. И един вид всяка вечер съм гледала Христо, независимо че не сме били заедно 20 години. Той е бил пред очите ми през всичките тези години. Имаме силна видима приятелска връзка. Близо 6 месеца живяхме заедно като приятели. Аз го познавах и преди това. Познавам се и с майка му – тя е невероятна жена”, сподели още пред “Телеграф” Тенекеджиева и допълни, че си спомня как са се забавлявали заедно в Кан, където останали цяла седмица.
“Радвали сме се и сме скачали. Дивяли сме. Той имаше невероятна красота – фина изтънчена красота”. Актрисата каза още, че много съжалява, че Мел Гибсън се е забавил с втората част на “Страстите Христови”, защото Живков щеше да участва в нея и да се върне в света на голямото кино.

Театралният режисьор Лилия Абаджиева също изля душата си:
“Христо Живков… не мога да повярвам, че е напуснал нашия свят. Няма да забравя първия път, когато го видях. Беше в студентските години пред асансьора на Академията. Беше с едно от най-хубавите момичета, които съм срещала през живота си. Двамата заедно бяха и остават в съзнанието ми като най-прекрасните, красиви влюбени. По-късно много често го срещах и разговарях с него по време на обучението ни. Непомерната му, всепривличаща красота е несравнима.
Но в общуването ни, а и дори когато само се разминавахме по коридорите, осъзнавах болезнено покоряващата му одухотвореност. Вътрешната светлина, която излъчваше тогава, ми даваше представа за райските планети със самото си излъчване, със самото си неусетно присъствие, в което имаше нещо неуловимо неземно”./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Как, кога и с кого е загубила девствеността си Брук Шийлдс

От дете Брук Шийлдс е пред камерата. Реклами, филми, ситкоми, моделът-актриса прави всичко това още преди да разбере как да ходи. Но за първи път, в новия си документален филм Pretty Baby: Brooke Shields, тя контролира историята, която разказва пред обектива. Режисиран от Лана Уилсън, документалният филм хвърля суров и […]

Subscribe US Now