Две години след диагнозата – с какви последствия се бори Селин Дион

Селин Дион бе диагностицирана със Синдром на скованата личност през 2022 г. и това я принуди да отмени световното си турне Courage.
Докато се бори с рядкото автоимунно заболяване 56-годишната певица съвсем наскоро обяви, че ще пусне документалната поредица I Am: Celine Dion. В няколко епизода Селин Дион ще разкаже открито за борбата с болестта, а в първия трейлър, които излезе в края на миналия месец, тя споделя и колко трудно ѝ е да не може да излезе на сцена пред феновете си.
Премиерата на I Am: Celine Dion в Prime Video е на 25 юни, а преди излъчването му певицата е дала интервю пред Хода Котб за предаването Today. То ще бъде излъчено утре, 11 юни, а в откъс от него разбираме малко повече за последствията от заболяването, с които се бори Селин Дион.
Тя споделя, че синдромът на скованата личност засяга и гласните ѝ струни, и когато се опитва да пее, усеща сякаш някой я души и затиска ларинкса ѝ.
Селин Дион допълва, че състоянието ѝ причинява спазми на части от тялото и на моменти е било толкова интензивно, че е довело и до счупване на едно от ребрата ѝ.
“Може да е в корема. Може да е в гръбначния стълб, в ребрата. И когато готвя, пръстите или ръцете ми могат да останат на едно място. Като спазъм е, но сякаш си в положение, в което не можеш да ги отключиш”, уточнява тя.
След откъса от интервюто, водещата Хода Котб обяснява, че синдромът на скованата личност е “хронична и прогресираща” болест, но добавя, че има лекарства, които могат да помогнат за справянето с нея.
Според Mayo Clinic заболяването представлява “рядко разстройство на двигателната функция, характеризиращо се с неволна скованост на аксиалните мускули и насложени болезнени мускулни спазми, които често са предизвикани от стрес или емоционални стимули”, пише Entertainment Tonight.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Ед Шийрън не използва телефон от почти 10 години

Благодарение на хитовете си Ед Шийрън успя да постигне световна слава за наистина кратко време. Парите и успехите обаче не изглежда да влияят негативно на изпълнителя. В подкаста Therapuss 33-годишния Шийрън казва, че не използва телефон от вече почти десетилетие. Изпълнителят разяснява, че през 2015 г. е решил да се оттърве […]

Subscribe US Now