Голям скандал разтрепе “Пирин фолк”! Махат един от участниците, защото…

Скандал беляза предстоящото издание на “Пирин Фолк”. Васил Вълканов, който е един от честите участници в конкурса през годините, прекрати съвместната си работа с фестивала, на негово място няма да има друг участник.

Организаторите са категорични, че това е нарушение, за което се носи персонална отговорност.
Ето и Официално становище относно отказа за участие на Васил Вълканов в Конкурса за авторска македонска песен на „Пирин Фолк“ Сандански 2023:
На 6 август 2023 г. Васил Вълканов – участник в Конкурса за авторска македонска песен с композицията „Катерино, Катерино“ /музика и аранжимент: Цане Петров; текст: Христина Димова/ на XXXI-вото издание на Пирин Фолк 2023 реши да оттегли участието си във фестивала. Взетото решение е в нарушение на член 7, т. 10 от Правилника на Фестивала и отказа на тази фаза от подготовката нарушава организацията на събитието. В качеството си на организатор на фестивала „Пирин Фолк“ ние очакваме от кандидатите, когато същите се потвърждават участието си във фестивала, предварително да са се запознали с Правилника. Всеки кандидат носи персонална отговорност за действията си.

Тъй като отказа за участие се случва в късна фаза от подготовката, няма как в конкурса да бъде включен нов участник от резервите.
Също така поради напредналото време няма как да бъде променена номерацията за гласуването чрез sms за Наградата на зрителите. Така че считано от днес, 7 август 2023 г. гласуването за песента „Катерино, Катерино“ на Васил Вълканов с текст PIRIN9 на номер 191957 няма да бъде зачитано.
Като организатори приемаме отказа за участие на Васил Вълканов, но не и отговорност за изпратените до момента sms-и от страна на зрителите, тъй като отказа от участие е решение на самия изпълнител при стартирала вече кампания за гласуване. Молим да бъде преустановено гласуването за песента, тъй като вашият глас няма да бъде отчетен, но може да бъде таксуван.
Апелираме създалата се ситуация да се приеме обективно и да бъдат преустановени опитите да се изопачават фактите, както и да се петни името на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Какво се случва със супермодела от 90-те Кристи Търлингтън

Кристи Търлингът беше част от първото поколение супермодели, които и до днес остават едни от най-красивите жени на планетата. За разлика от Синди Крауфорд и Наоми Кембъл обаче, Търлингтън се занимава по-малко с мода и повече с благотворителни дейности. 54-годишният модел наскоро даде интервю за Marie Claire, в който говори […]

Subscribe US Now