Градът, залят от 2.2 милиона литра вино

Малко крайбрежно градче с население от около 2000 човека в Португалия стана тема на разпалени коментари в интернет, след като множество видеоклипове показват огромно количество червено вино, което тече като река по улиците му преди броени дни.
Улиците на Сау Лоренсо ду Байру са боядисани в червено, след като два резервоара, собственост на местната винарна Levira, превозващи огромните 2.2 милиона литра абсолютно годно за пиене червено вино, внезапно се разливат, според New York Post. А въпросното вино би могло да напълни близо три милиона бутилки.
Местните жители – също толкова изненадани, колкото и потребителите в интернет – гледат с недоумение как виното, достатъчно да напълни почти олимпийски плувен басейн, се стича по стръмен хълм към улиците на града.
Всъщност положението е сериозно – местните власти издават предупреждение за опасност за околната среда, а пожарникарите спешно отклоняват винения потоп, за да не се влее в близката река, разкриват от Wion.
По-късно пожарникарите съобщават, че мазе в къща в близост до винарната е наводнено с виното. Винарната Levira, отговорна за обработката на цистерните, не пропусна да се извини след инцидента, като каза, че поема пълна отговорност за щетите.
“Ние поемаме пълната отговорност за разходите, свързани с почистването и отстраняването на щетите и се ангажираме да разрешим тази ситуация възможно най-бързо.” От винарната вече са започнали с почистването и поправката, като допълват, че се разследват причините за инцидента.
Въпреки доста неприятната ситуация някои потребители в интернет виждат смешната страна на нещата, като един публикува: “Вземете ми самолетен билет и аз ще се погрижа”, докато друг добавя: “Това ще бъде денят, в който ще се науча да плувам.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мъжът, който може да направи 88 "жабки" във водата

Вероятно повечето от нас си спомнят детската игра, в която хвърляхме речни плоски камъчета във водата, като се опитвахме ги накараме да направят няколко последователни подскока по повърхността й. Оказва се, че “жабките”, които присъстват във всяко детство, са не просто забавление, а съвсем реален спорт със собствени правила и хиляди […]

Subscribe US Now