Яник Синер детронира Новак Джокович от първото място

Контузията на Новак Джокович се оказа достатъчно сериозна, за да накара 37-годишния сърбин да се откаже от участието си в Roland-Garros.
Това неговото решение и фактът, че Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира в Париж означават само едно. Тенисът има своя нов номер едно в лицето на 22-годишния Синер.
Когато класирането се обнови в понеделник след края на Roland-Garros, Синер ще се превърне в първия италианец в историята на ATP, който заема първото място.
Бе почти сигурно, че това ще се случи поради две причини. Едната е, че от началото на годината Новак Джокович няма спечелен трофей, което му коства загубата на доста точки. Другата е, че през последната година Яник Синер спечели няколко турнира, а в това число и първия си от Големия шлем – Australian Open.
През последните 52 седмици, в които Яник Синер печелеше точните, с които успя да бутне Джокович от върха, той записа 17 мача с тенисисти от топ 10. Спечели цели 14 от тях и загуби едва три.
“Това означава много, но мисля, че е страхотно за Италия. Ние сме страхотна страна със страхотни треньори и играчи”, казва Синер след историческото си постижение.
И вече е повече от ясно, че доминацията на Голямата тройка – Федерер, Джокович и Надал, е приключила. Първият вече се отказа от тениса, докато Джокович и Надал освен контузени се намират в последния етап от кариерите си, пише Tennis Majors.
Трябва и да споменем, че до момента Новак Джокович е тенисистът, прекарал най-дълго време като номер едно – 429 седмици до края на Roland-Garros.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сензацията е факт - Яник Синер детронира Новак Джокович от първото място

Контузията на Новак Джокович се оказа достатъчно сериозна, за да накара 37-годишния сърбин да се откаже от участието си в Roland-Garros. Това неговото решение и фактът, че Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира в Париж означават само едно. Тенисът има своя нов номер едно в лицето на 22-годишния […]

Subscribe US Now