Сензацията е факт – Яник Синер детронира Новак Джокович от първото място

Контузията на Новак Джокович се оказа достатъчно сериозна, за да накара 37-годишния сърбин да се откаже от участието си в Roland-Garros.
Това неговото решение и фактът, че Яник Синер се класира за полуфиналите на турнира в Париж означават само едно. Тенисът има своя нов номер едно в лицето на 22-годишния Синер.
Когато класирането се обнови в понеделник след края на Roland-Garros, Синер ще се превърне в първия италианец в историята на ATP, който заема първото място.
Не бе трудно да се досетим, че това ще се случи поради две причини. Едната е, че от началото на годината Новак Джокович няма спечелен трофей, което му коства загубата на доста точки. Другата е, че през последната година Яник Синер спечели няколко турнира, а в това число и първия си от Големия шлем – Australian Open.
През последните 52 седмици, в които Яник Синер печелеше точките, с които успя да бутне Джокович от върха, той записа 17 мача с тенисисти от топ 10. Спечели цели 14 от тях и загуби едва три.
“Това означава много, но мисля, че е страхотно за Италия. Ние сме страхотна страна със страхотни треньори и играчи”, казва Синер след историческото си постижение.
И вече е повече от ясно, че доминацията на Голямата тройка – Федерер, Джокович и Надал, е приключила. Първият вече се отказа от тениса, докато Джокович и Надал освен контузени, се намират в последния етап от кариерите си, пише Tennis Majors.
Трябва и да споменем, че до момента Новак Джокович е тенисистът, прекарал най-дълго време като номер едно – 429 седмици до края на Roland-Garros.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Майли Сайръс смята, че не са вземали насериозно досега

През месец февруари тази година Майли Сайръс успя най-сетне да спечели първата си награда Грами. Това се случи благодарение на парчето ѝ “Flowers”. Успехът и статуетката не бяха изненадващи, по-изненадващ бе фактът, че досега 31-годишната изпълнителка не бе удостоявана с тази чест. А това е нещо, което самата тя не разбира. […]

Subscribe US Now