Кои са най-популярните членове на кралското семейство

Със смъртта на кралица Елизабет Втора приключи цяла ера в историята на Великобритания. Спокойно можем да кажем, че синът ѝ – настоящият крал Чарлз Трети, определено не е толкова популярен сред поданиците си колкото майка си.
А по-точни данни за това кои са популярните сред народа членове на кралското семейство получаваме от проучването на лорд Майкъл Ашкрофт, цитирано от Express. То е проведено сред 22 701 човека от Общността на нациите, сред които граждани на Великобритания, Австралия, Канада, Ямайка, Бахамите и т.н.
Принц Уилям е най-популярният член на кралското семейство с едно уточнение – най-популярният жив член. Защото баба му – покойната кралица Елизабет, си остава най-популярният въобще с цели 12% пред него.
Така Елизабет е със 76%, а принц Уилям – с 64% от гласовете. На трето място е покойната му майка принцеса Даяна с 63%, последвана от сестрата на краля принцеса Ан с 62% и съпругата на Уилям Кейт Мидълтън, също с 62%.
Чарлз остава назад със своите 54% одобрение, но е доста по-добре от съпругата си. Камила се “радва” на едва 39%, последвана от принц Хари с 22% и Меган Маркъл с 18%. Низвергнатият принц Андрю е на дъното с едва 7% одобрение.
Като цяло популярността на монархията във Великобритания спадна значително след смъртта на Елизабет Втора. Лорд Ашкрофт коментира, че “макар кралят да не се избира от народа, самата институция има нуждата от одобрението на хората”. Сериозната работа пред крал Чарлз предстои.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Станислав от "Хелс Китчън" разказа как е предложил брак на любимата си ВИДЕО

Победителят от последния сезон на “Хелс Китчън” Станислав издаде в подкаста “Не съм такъв човек”, че в края на лятото ще мине под венчило със своята приятелка Божидара.  Сватбата ще бъде пищна и се очаква с голям интерес от тяхното обкръжение. Но известният сладкар призна пред медията ни как точно […]

Subscribe US Now