Кои са звездите със най-съвършените тела

Преди време пластичният хирург Джулиан де Силва направи проучване, за да намери перфектното женско лице. Той изчисли пропорциите на лицата на няколко знаменитости, използвайки формулата на “Златното сечение”.
За да открие “самото съвършенство”, Де Силва измерва устните, носа, брадичката, челото и челюстта на стотици известни личности. Тогава пластичният хирург стигна до заключението, че Бела Хадид е най-близо до идеалното съотношение с 94.35%. А сега е време да разберем и кои са известните личности, които имат перфектни тела. 
Дълго време беше широко разпространено схващането, че перфектното женско тяло е това, наложено от супермоделите – които преобладаващо са изключително стройни. Слабата и крехка физика на Кейт Мос успя да замени пищните форма на Мерилин Монро и да се наложи като стандарт за красота.
Но пък стандартите непрекъснато се развиват и менят. И все пак има някои, които не се променят. Като фигурата тип “пясъчен часовник”, която си остава символ на женствеността.
И въпреки че концепцията за красота остава субективна, една интригуваща формула, вкоренена в златното сечение, разпали дискусии относно пропорциите на човешкото тяло и тяхната възприемана привлекателност. В свят, в който знаменитостите често определят стандартите за красота, не е чудно, че хората са любопитни кой притежава “най-перфектните” тела според този уникален подход.
Златното сечение, често наричано божествена пропорция, пленява художници, архитекти и математици от векове. Присъствието му в природата и изкуството придава мистичност на концепцията. Приложено към човешкото тяло, това съотношение се превръща в специфични пропорции, за които се казва, че са естетически приятни. Да видим и кои са деветте известни личности, които имат перфектните тела. 
9. Салма Хайек – 88%
8. Ел Макферсън – 88.3%
7. Камерън Диас – 91%
6. Кейти Пери – 92%
5. Кели Брук – 92.9%
4. Мерилин Монро – 94%
3. Хелън Мирън – 95.6%
2. Ким Кардашиян – 96.3%
1. Скарлет Йохансон – 96.4 %
Скарлет Йохансон олицетворява вечна красота, която пленява през епохите. Тя притежава омагьосваща привлекателност, която оставя траен отпечатък, отбелязват от Bright Side.
Красотата на Йохансон се противопоставя на категоризацията, тъй като тя безпроблемно преминава от класическа елегантност към силна привлекателност. Отвъд външността й, нейните роли и застъпничество за редица каузи я правят дори още по-харесвана, заради нейната интелигентност и състрадание.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ирина Шейк започва годината горещо

Едва ли има снимка в социалните мрежи на Ирина Шейк, която да не е успяла да привлече вниманието ни. Облечена предизвикателно за фотосесия, стилно за червения килими или небрежно просто за разходка, супермоделът винаги изглежда привлекателно. Затова и доста ни изненада нейното признание в интервю за Harper’s Bazaar от април. Тогава […]

Subscribe US Now