Крадецът вика дръжте крадеца – нова албанска атака срещу Камелия, Торино и Пашата

Творчеството на нашумелия български латино-регетон дует Торино и Пашата за пореден път стана жертва на албанска атака. Песента Plan B – колаборация с Камелия, която достигна до номер едно в българските класации, беше премахната от YouTube след неправомерно повдигнати обвинения от страна на албански музикални дистрибутори.

Това не е първият път, в който дуетът става мишена на подобни нападки. По-рано през изминалата година песента отново бе премахната от канала им “Kings Records” в YouTube, поради обвинения от страна на албанците за плагиатство на тяхна песен, която пък на свой ред е абсолютно копие на известен американски поп-баладичен хит.

Становището на Торино и Пашата по въпроса е твърдо и красноречиво: “В музиката и в креативната сфера като цяло трябва да се прави разлика между взаимстване и копиране. Не крием, че се вдъхновихме от произведението на албанските колеги и наченки на неговото звучене могат да бъдат открити в припева на Plan B. За копиране обаче не може да става и въпрос. По същата логика, мотивите от мега хита на Камелия – Луда по тебе – с които започва нашия сингъл, са просто препратка, а не кражба. И, най-важното, както всяка друга наша песен, създадохме и тази за хората. Те ясно ни показаха, че я обичат и не смятаме да позволим на външни пречки да им отнемат това.” 

Въпреки всичко, Plan B отново бе качена в YouTube и вече събра повече от 20 хиляди гледания и слушания, доказвайки за пореден път, че е едно от най-харесваните български парчета до момента./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Златимир Йочев слиза от екран, на неговия стол сяда...

Сутрешният блок на бТВ ще претърпи сериозни промени през следващата седмица. Емблематичният водещ на ‘Тази сутрин” Златимир Йочев слиза от екран.  Новината бе съобщена лично от него в края на днешното издание да предаването и хвърли всичко в негови верни почитателки в шок.  Бързаме да уточним, че отсъствието му ще […]

Subscribe US Now