Марион Котияр за филмовата индустрия – болни хора, неудобни ситуации и тормоз

Марион Котияр реши да бъде откровена и да разкрие гледната си точка за филмовата индустрия. Като част от нея, тя често е била поставяна в нежелани ситуации от хора, които определя като “болни” и дори “хищници”.
Звездата от “Едит Пиаф: Животът в розово” смята, че движението #MeToo има да “извърви още дълъг път” и потвърди, че е била подложена на тормоз в началото на кариерата си.
“Актриса съм от много време и съм изживявала редица неприятни моменти, които са били наистина нередни”, заяви тя пред Deadline. “За съжаление, все още има някои болни мъже, а понякога и жени, които се възползват от младостта и липсата на опит на актьорите, както и от факта, че са зависими от желанията на режисьори и продуценти.”
Все пак 47-годишната звезда смята, че с днешна дата има някои направени положителни стъпки в тази посока. “Днес младите актриси са много по-наясно кое не е правилно, както и че имат права. И ако някой ги принуди да направят нещо, което смятат, че не е редно, знаят, че могат да кажат “не”. Аз не знаех това, когато бях млада актриса, беше съвсем различно време.”
Последният филм на Марион Котияр Little Girl Blue от 2023 г. засяга именно проблемите със сексуалното насилие. Тема, която вълнува актрисата, и за която смята, че е важно да бъде изследвана.
“Много жени в този свят са преживели подобно неправилно отношение от страна на мъжете. Поколението на майка ми и баба ми, а дори и тези преди тях. Филмът акцентира върху това и бях докосната дълбоко, защото само когато се говори открито за нередностите, има шанс те да се променят”, казва още Котиар.
Документална драма Little Girl Blue разказва историята на майката на режисьорката Мона Аче – писателката и фотограф Карол Аче.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Петъчна доза сексапил

Ах, тези сладки петъци. Толкова ги обичаме, че понякога трудно намираме думи, за да опишем какво изпитваме. Когато те са слънчеви, имаме чувството, че работният ден минава доста по-бързо. А когато заровим жадно поглед в сексапила, времето сякаш тече се изнизва със скоростта на светлината. Който не ни варва, ще […]