Мистерията с роклята на Кейт Мидълтън

Дългоочакваната коронация на крал Чарлз Трети отмина, а церемонията протече по предварително установен ред и традиции. И докато при нея няма много за обсъждане, същото не важи за тоалетите на гостите на събитието.
Крале, кралици и държавни глави от много държави изглеждаха елегантно и съобразено с повода, за който са дошли. Но безспорно всички очакваха да видят как ще е облечена Кейт Мидълтън – съпругата на престолонаследника принц Уилям и бъдеща кралица на Великобритания.
Принцесата ни изненада, като почти през цялото време остана във формална роба, която отразяваше статута й на Дама на големия кръст на Кралския викториански орден. Титлата й е дадена от покойната Елизабет Втора през 2019 г.
Под робата обаче се подаваше рокля, дело на Alexander McQueen. Върху копринения креп в цвят слонова коса имаше безброй бродерии в сребристо на рози, нарциси, магарешки бодили и детелини – цветята символи на четирите нации на Обединеното кралство.
Обувките на Кейт Мидълтън са бели Gianvito Rossi на висок ток, но особено впечатление прави аксесоарът за коса, също в сребристо. Триизмерното украшение от сребристи листа е изработено от Jess Collett x Alexander McQueen.
Изборът на Джес Колет е символичен – дизайнерката е от стипендиантите на Тръста на принца – благотворителна организация, ръководена от Чарлз.
На по-късно публикуваните официални снимки на кралското семейство обаче роклята на Кейт претърпява промяна – затвореното деколте отстъпва място на малко по-изрязано. Много хора останаха озадачени дали това са две отделни рокли?
Оказва се, че не. Принцесата е използвала специално “наметало” в бяло под формалната роба, която да предпази крехката тъкан на роклята от тежестта на робата. За официалните снимка то е махнато. Самата рокля е копие на модела, който Кейт носи на официален прием през 2019 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

5-те тревожни предсказания на Ванга за 2023 г.

Ясновидството е древно мистично умение, на което се обръща малко внимание в наши дни. Въпреки това има няколко уникални феномена в историята, които разбиват съмненията дори най-големите скептици. Такъв е случаят с Баба Ванга – една от онези редки личности, надарени с извънредни пророчески способности. Тя е предсказала едни от […]