Момичето, което превръща несъвършенствата в новото нормално

Социалните мрежи ни заливат със снимки на перфектни хора, които демонстрират своя перфектен живот. Но доста често всичко това се оказва само моментна снимка на действителността, гарнирана с голяма доза филтри. Въпреки че сме наясно с това, отново може да се подтиснем сериозно от всичко видяно. 
Добре че в Instagram има и хора като Бри Ленехан, които да ни показват и другата страна на монетата. Австралийката има над 965 хиляди последователи, които ежедневно зарежда с големи дози позитивизъм и не спира да им напомня, че трябва да обичат себе си, независимо от съвършенствата си. Защото те са напълно нормални и съществуват дори там, където може и да не ги видим на пръв поглед. Просто някои хора знаят добре как да ги прикриват.
Инфлуенсърката също знае, но предпочита да се показва точно такава, каквато е. И именно затова всички я харесват. Както и заради постовете, с които споделя, че е била на басейн и не е видяла нито една жена без целулит там. Или че тялото ни постоянно се променя и не бива да пилеем живота си в борба с този процес.
Бри Ленехан е категорична, че не бива да се фокусираме върху другите хора, а най-важният ни приоритет трябва да сме ние самите и това, което ни прави щастливи. Тя също така ни призовава да не подлагаме тялото си на опасни експерименти и да умираме от глад само за да не ни личи коремът в новата рокля. И сама показва, че въпреки редовните тренировки, които прави, и нейното коремче често изпъква в по-прилепнали дрехи, но това не й пречи да се усмихва все така широко.
Австралийката също така редовно показва в социалните мрежи как нейното тяло се променя, как днес не изглежда така, както би й се искало или както е било преди няколко години. Но това е напълно в реда на нещата. Както е нормално и в някои дни от месеца да е по-подута и метаболизмът й невинаги да бъде на максимална скорост.
Бри Ленехан обръща внимание и на нещо друго много важно – стойката за снимките, осветяването и обработката им. Тя показва нагледно как на един кадър може да изглежда с перфектна фигура и плосък корем, а на друг, на който е в различна поза – да се види цялата истина за тялото й. И това е нейният начин да ни напомни да не вярваме на всичко, което виждаме в социалните мрежи.
Инфлуенсърката е приела предаването на подобни послания като своя кауза, защото самата тя допреди няколко години е страдала от телесна дисморфия. Това състояние най-просто може да се обясни като фокусиране върху едно или няколко телесни несъвършенства, които често дори остават незабелязани от другите. И много добре знае, че човек сам е най-големия си критик.
Затова Бри Ленехан иска да помогне на максимално много хора да започнат да се възприемат и да се обичат такива, каквито са. Да, дори с коремчето, което все се опитват да прикрият, а всъщност няма нужда. Но да не се разбира погрешно – тя не нормализира нездравословния начин на живот и наднорменото тегло, просто напомня, че не всички можем да имаме перфектни тела.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Дженифър Анистън с рядък поглед към личния си живот

Откакто Дженифър Анистън си направи Instagram профил преди почти пет години, очакванията бяха тя да разкрива повече от личния си живот, който иначе пази далеч от светлините на прожекторите. Прави впечатление обаче, че съдържанието ѝ в социалната мрежа напълно кореспондира със самата нея като личност – фокусирано върху работата и […]

Subscribe US Now