Официалната покана за коронацията е тук – има шокирани

Чарлз и Камила се върнаха от Германия – първото им официално държавно посещение, откакто са в ролята на монарси. И веднага се захванаха с някои належащи въпроси, сред които беше засаждането на последната фиданка, част от инициативата на Елизабет Втора по случай Платинения й юбилей.
А преди часове беше показана и официалната покана за коронацията им – събитие, което се очаква с небивал интерес не само във Великобритания. Картичката е по-пъстра от очакваното и е дело на хералдическия илюстратор Андрю Джеймисън.
Поканата е ръчно рисувана с водни бои и гваш, и ще бъде отпечатана на рециклирана хартия – още един намек за устойчивата политика на новия крал. Самите илюстрации отново показват страстта му към природата и градинарството – разнообразие от цветя, характерни за Великобритания, както и пчели, пеперуди и монархически символи като лъв, еднорог и глиган.
Надписите по нея също правят силно впечатление – най-отгоре седи една-единствена буква С, с която на английски се изписват имената и на Чарлз, и на Камила. “Коронацията на техни величества крал Чарлз Трети и кралица Камила”, пък е надписът, който предизвика най-много полемики.
Причината за това е фактът, че Камила е наречена “кралица” вместо официалната титла, която получи след смъртта на Елизабет Втора “кралица-консорт”.
Междувременно Бъкингамският дворец публикува и нов портрет на Чарлз и Камила. 74-годишният крал и 75-годишната му съпруга са заснети в Синия салон на двореца от Хюго Бърнанд – фотографът, който снима двойката и на сватбата им през 2005 г., припомнят People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Новото амплоа на Бионсе

Изминалата година бе наистина успешна за Бионсе. След цели шест години мълчание, певицата издаде нов студиен албум. Renaissance предизвика истинско вълнение сред феновете, за които дългото чакане наистина си струваше. Издаването на албума бе последвано от грандиозен концерт в Дубай, чрез който Бионсе още веднъж афишира бляскавото си завръщане на […]

Subscribe US Now