Поканата, на която Чарлз не можа да откаже

В края на първата си година като монарх крал Чарлз се впусна в поредица от международни посещения. След визитата му в Кения, която мина със спорен успех заради сянката на колониализма, той ще пътува за Обединените арабски емирства.
Чарлз беше поканен лично от емира на Дубай шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахян да приръства на Конференцията на ООН за промените в климата. Международното събитие ще се състои в емирството между 30 ноември и 12 декември.
Бъкингамският дворец е потвърдил, че кралят на Великобритания ще присъства на 30 ноември и 1 декември. Чарлз дори ще изнесе встъпителната реч при откриването на конференцията, на която се очаква да се съберат някои от световните лидери.
Крал Чарлз ще присъства и на приема, посветен на двудневния форум за бизнес и филантропия на COP28. За момента не е ясно дали съпругата му Камила ще пътува с него до Дубай, уточняват от Tatler.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ще присъства ли Хари на рождения ден на Чарлз

При последното си посещение във Великобритания, което съвпадна с първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора, принц Хари така и не се срещна с никой от роднините си. Оправда се с натоварен график, но мнозина заподозряха, че по-скоро е от липса на желание и притеснение какво ще си кажат след […]