Поредният удар на Чарлз върху Хари и Меган

Този месец принц Хари бе тотално зачеркнат от кралското семейство като дори на официалния сайт на двореца бе премахната титлата му “Негово кралско височество”. Посоката на кралския двор е ясна и всяка възможност за помирение с отцепника става все по-минимална.
Това доказва и поредният ход на крал Чарлз. Преди дни той е оказал рядка чест на една от най-омразните фигури на херцога и херцогинята на Съсекс. Сър Едуард Йънг бе назначен за постоянен лорд, който ще може да замества монарха на събития, на които той няма възможността да присъства лично.
“Негово Величество изпитва голямо уважение към лорд Йънг и е благодарен за цялата работа, която е свършил за майка му, често под голям натиск”, се казва в официално изявление. И именно като жест на благодарност за тази вярна служба на двореца той получава новата си длъжност, която е свързана както с отговорност, така и с чест.
Сър Едуард Йънг бе един от най-дългогодишните помощници на покойната кралица Елизабет Втора и неин личен секретар. Той остана в двореца и след смъртта й, за да помогне за процесите по смяна на властта. А преди това името му се свърза с трудностите, които Хари и Меган изпитваха да се впишат като двойка в кралския двор.
В книгата си “Резервният” принц Хари също споменава Йънг и го обвинява, че е попречил на срещите му с кралицата, на които е трябвало да дискутират Мегзит. Именно той е бил причината и с Меган да останат без охрана от Скотланд Ярд след напускането на двореца, припомня Daily Mail.
Принц Хари дори даде на сър Едуард Йънг прякора “Пчелата” заради склонността му “да се плъзга наоколо с голямо хладнокръвие и уравновесеност”. Но явно всички негови действия в ущърб на съпрузите са били съгласувани с кралския двор и резултатът от тях се е понравил както на Елизабет Втора, така и на останалите членове на семейството.
И така лорд Йънг си спечели честта да бъде провъзгласен за “изключителен” държавен служител в двореца. А принц Хари и Меган Маркъл могат само тайно да се ядосват за успеха му, който със сигурност се дължи и на действията му срещу тях.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Коя е тази известна българска водеща? Изненадата е голяма СНИМКИ

Наскоро една от най-популярните ни съвременни тв водещи пусна любопитен кадър от детските си години, който предизвика много вълнения сред последователите й в социалните мрежи. Малкото симпатично момиченце, което виждате на снимката, където е едва в първи клас и тъкмо се готви да отиде на първия си учебен ден, години по-късно […]

Subscribe US Now