Родна легенда на поп фолка с второ пришествие, превзе за часове Сърбия

Стар български кючек с представяне на изпълнителя от оркестър „Камчия“ с прякор Васко Жабата се превърна в същинска сензация и тотален хит сред потребителите на Тик-Ток у нас в последните месеци.

Трендът бе подет и от тийнейджърите в съседна Сърбия, където тотално превзе класациите. В момента парчето се радва на над 4 млн. гледания в YouTube, установи проверка, пише „Телеграф“. 
При комшиите песента „Комбайн – вършачка“, каквото е оригиналното й заглавие, звучи от домове, магазини и ресторанти, а все повече си я поръчват и по кафаните с жива музика. 
„Васко Жабата“ се разпространи като вирус, само за една нощ превзе цяла Сърбия, коментират потребителите на вече специално създадена хумористична група във Фейсбук. Тя се нарича Grupa u kojoj se pretvaramo da smo bugari, в превод: „Група, в която се правим на българи”.
 

В нея потребителите дори са направили субтитри на сръбски език на „Комбайн – вършачка“, която реално е създадена преди почти 20 години – през 2003 г., и до преди да се появи като тренд в Тик-Ток не е особено популярна. 
Борис Иванов, клавиристът на внезапно станалата хит в Сърбия банда, споделя пред Kurir, че е наясно с популярността, която песента им е спечелила при съседите.
И разкрива, че планират да я запишат отново в нов аранжимент. Думите от песента при представянето на оркестъра в началото й: „На китарата Васко Жабата, той ще свири, драги гости само за вас“, както и продължението:
„На микрофона Цеца Мецата, тя ще пее, драги гости, само за вас“, са като хипноза сред младежите в цяла Сърбия, признават местни медии, които също тези дни се натъкнаха на този феномен.
Много фенове се опитаха да разберат кой е отговорен за тази заразителна песен, а съдейки по социалните мрежи, певецът, който е едно от главните действащи лица, все още работи, но сега е акордеонист в друга група.
Останалите от групата все още свирят, предимно на сватби и други тържества.
Песента е сравнявана с култовата от 1988 година на миналия век „Камъните падат“ на Андон Събев, която също бързо се превърна в хит на Балканите, а сърбите направиха и свои кавър „Погледай у небо“. /show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Как изглежда най-малкият биологичен син на Анджелина и Брад

Децата на Анджелина Джоли и Брад Пит растат толкова бързо. И докато през последните месеци, поради една или друга причина, под светлината на прожекторите попадат Мадокс (20 г.), Пакс (18 г.), Захара (17 г.) и Шайло (16 г.), за близнаците Вивиан и Нокс (14 г.) много рядко се говори. Преди […]