Седмицата започва лошо за Шакира

След раздялата си с Жерар Пике Шакира прави всичко възможно, за да прекарва възможно най-малко време в Испания. Тя живее с двамата им сина в Маями, но през последната седмица отново беше на Стария континент.
46-годишната певица беше в Севиля за раздаването на Латино Грами наградите, където получи статуетка за “Песен на годината” за “BZRP Music Sessions, Vol. 53”. Ще й се наложи да остане в Испания още малко обаче.
Днес, 20 ноември, тя трябва да се яви пред съда в Барселона по повод обвиненията на испанските власти, че е укривала данъци на стойност 14.5 милиона евро по време на престоя си в страната.
Ако бъде призната за виновна, Шакира я грозят до осем години затвор и 24 милиона евро глоби. Случаят е базиран на данни за живота й в Испания между 2014 г. и 2018 г., като според съда тя е прекарвала по повече от шест месеца в страната и следователно трябва да плаща данъци в нея.
За да докажат правотата си, испанските прокурори са събрали 117 свидетели, с които да докажат, че певицата е живеела в страната. Сред тях са фризьори, козметици, техници от звукозаписни студиа, терапевти, учители по танци, гинеколози и дори личния й шофьор.
Шакира напълно отрича всички обвинения, като ги нарича фалшиви и твърди, че е платила всичко дължимо към Испания. Очаква се делото срещу нея да продължи до 14 декември. Какъвто и да е резултатът от него, тя е изправена пред отделни обвинения за неплащане на 6.6 милиона евро данъци за 2018 г., пишат Guardian.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мария Оряшкова взе съдбовно решение след "Игри на волята"

Мария Оряшкова си тръгна завинаги от Арената на “Игри на волята”, вероятно за изненада на мнозина, но това, което призна малко след това, допълнително изненада всички. “Превърнах спорта в своя майка”, сподели световната шампионка по самбо, която остава сираче на 18-годишна възраст. Тя обаче доказа, че е истинска жена-воин и […]

Subscribe US Now