Традицията, която Чарлз и Камила възобновиха

През 1917 г. крал Джордж Пети, дядото на покойната Елизабет Втора, започва една традиция, която и до днес радва много от поданиците на британската монархия. Той изпраща специални поздравителни картички на тези, които празнуват 100-годишен юбилей.
За кратко обичаят беше прекъснат след смъртта на кралицата на 8 септември тази година. Но ето че наследникът й крал Чарлз отново я възобнови.
Хиляди рожденици във Великобритания, както и в държавите но Общността на нациите, получиха поздравителни картички от крал Чарлз и кралицата-консорт Камила по случай юбилеите си.
Картичките се изпращат от Бъкингамския дворец на всеки, който навършва 100 или 105 години, както и на двойките, които празнуват 60-а, 65-а и 70-а годишнина от сватбата си. По време на управлението си Елизабет Втора е “изпратила” 1.3 милиона картички.
Първите поздравления от Чарлз и Камила са със снимка на кралското семейство, направена през 2018 г. А една от първите, които получават картичката, е Рут Парк-Пиърсън, родена в Глазгоу през 2022 г.
100-годишната Рут е служила в кралската флота още по времето на бащата на кралица Елизабет Джордж Шести. Тя отпразнува юбилея си в компанията на шестте си деца, 13 внуци и 25 правнуци.
“Не се замисляш за времето, докато в един момент не осъзнаеш колко си остарял. Тогава си казваш: боже господи, помня и предишния крал”, коментира Парк-Пиърсън пред ВВС.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жасмина Стоичкова е 13-ата фатална Мис Силикон СНИМКИ

Шефката на силиконките Мариана Маринова събра най-известните носителки на короната “Мис Силикон” на парти по случай 13 години от създаване на конкурса.  От няколко седмици в социалните мрежи върви активно гласуване за най-вървежната и успешна силиконка измежду всички и на звездното парти бе обявено нейното име.  Оказа се, че Жасмина […]