Виновен ли е Доналд Тръмп по обвиненията за сексуално насилие

Последните месеци не са никак леки за Доналд Тръмп. Освен че през март трябваше да се яви в съда, където пледира невинен по 34 престъпления за фалшифициране на бизнес документи, миналият месец на бившия американски президент му бе повдигнато и обвинение за подкуп на порноактрисата Сторми Даниелс, за да не разкрива за техен сексуален контакт.
Проблемите на Тръмп обаче не свършват дотук. Още през 2019 г. бившата колумнистка на списание Elle Е. Джийн Карол го обвинява в изнасилване и клевета. Той обаче твърдо отрича да е виновен в тези престъпления, като в интервю заявява, че първо – тази жена не е негов тип, и второ – никога досега не я е срещал. Въпреки че двамата дори са снимани заедно, Тръмп твърди, че са хванати случайно.
По-късно бившият президент пише в Twitter, че Е. Джийн Карол лъже, че е била изнасилена, за да подпомогне продажбата на мемоарната си книга. Този коментар доведе до правен процес, при който Тръмп е съден за клевета. По думите на колумнистка на списание Elle той ѝ е причинил “емоционална болка и страдание” и е накърнил нейната “репутация, чест и достойнство” и по този начин и кариерата ѝ.
През ноември 2022 г. тя завежда и второ дело, в което освен в клевета, бившият президент е обвинен и в побой. На гражданския процес Е. Джийн Карол заявява, че той даже я е и изнасилил, като преди това я е притиснал насила към стената на съблекалня и я е приклещил на място. В жалбата се твърди, че инцидентът “тежко е наранил Карол, причинявайки значителна болка и страдание, трайни психологически увреждания, накърнено достойнство и нахлуване в личния ѝ живот” и тя търси “обезщетение, за да се демонстрира, че дори човек с власт като Тръмп може да носи отговорност по закона”.
Оказва се, че бившият президент в действителност е признат за виновен по обвиненията за клевета и сексуално насилие над Е. Джийн Карол, като това е първият път, в който той е държан правно отговорен за сексуално неправомерно поведение. Журито, което е трябвало да вземе крайното решение в процеса, заключава, че бившата колумнистка на списание Elle не е била изнасилена, а сексуално малтретирана – следващото най-тежко престъпление.
Тъй като процесът е граждански, присъдата на журито не определя вината и няма да доведе до наказателни обвинения. Журито обаче има правомощието да нареди Тръмп да плати на Е. Джийн Карол два милиона долара обезщетение за сексуално насилие и три милиона долара за клевета.
Бившият президент продължава да отрича всички обвинения. Минути след приключването на процеса той публикува пост в собствената си социална мрежа Truth Social, че няма представа коя е тази жена и че присъдата му е унизителна, пише People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Прозрачната рокля на Ирина Шейк, която остави малко на въображението

Този тип рокли, оставящи наистина малко на въображението, превзе стила на знаменитостите. Горещата тенденция доминираше на червения килим на Оскарите – от Риана до Емили Ратайковски и Алесандра Амброзио, последвана от афтърпартито на Met Gala 2023, където наистина впечатляваща бе Кендъл Дженър. Но звездите не се ограничиха само с червения килим. […]