Влошава ли се здравословното състояние на Пеле

Светът зорко следи какво се случва със здравословното състояние на Пеле. И неслучайно. Все пак той е голмайсторът на Бразилия за всички времена като също и помага на страната си да спечели Световната купа през 1958, 1962 и 1970 г.
Доказателство, че всички, особено бразилците, обичат Пеле и са загрижени за състоянието му е фактът, че му отдадоха почит след победата на Бразилия над Южна Корея на мача от това Световно, като издигнаха банер с неговото име и снимка.
През септември миналата година научихме за отстраняването на тумор от дебелото черво на Пеле. Оттогава той редовно се лекува. От три седмици обаче отново е в болница в Сао Пауло.
Веднага след приемането му лекарите обявиха в изявление, че футболистът отговаря добре на лечението за респираторни инфекции и е подложен на “преоценка на химиотерапевтичното лечение”.
Новата информация от болницата относно състоянието на Пеле обаче далеч не звучи толкова обнадеждаващо. Според нея сега се изискват по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции поради “прогресията на рака”, пише BBC Sport.
Лошите новини бяха последвани и от изявление на дъщеря му Кели Насименто в Instagram, където тя написа, че футболистът ще прекара Коледа в лечебното заведение.
“Нашата Коледа у дома е прекратена”, пише още тя. И допълва, че заедно с лекарите са взели решение, че по различни причини за всички ще е най-добре да останат в болницата, където се полагат всички необходими грижи за Пеле.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

След раздялата: Не е за вярване как бившата на Сашо Кадиев си вади хляба

Бившата половинка на Сашо Кадиев реши да търси ново поприще в работен план, след като вече не е снаха на актрисата Катето Евро. Таня Тончева трябва да се грижи за прехраната си, след като не е на издръжката на бившия си. И вече е намерила от къде да вади парите […]