Защо 12-годишният син и 10-годишната дъщеря на Пенелопе Крус нямат мобилни телефони

Пенелопе Крус е готова на всичко, за да защити децата си. 49-годишната актриса от Ferrari е звездата на корицата на февруарския брой на ELLE, където разказва за живота си като майка на дъщеря си Луна (10 г.) и сина си Лео (12 г.), които има от Хавиер Бардем.
Крус обяснява, че винаги е била посветена на идеята, ако децата й искат някога да стъпят в светлините на прожекторите, това да е в тяхното собствено време и при техните собствени условия.
“Те трябва да решат дали ще имат работа, която е по-изложена на обществеността, или не. Те могат да говорят за това, когато са готови”, казва тя.
Майката на две деца също признава, че не позволява на двете си деца да имат мобилни телефони, обяснявайки: “Толкова е лесно да бъдеш манипулиран, особено ако имаш мозък, който все още се формира.”
“И кой плаща цената? Не ние, не нашето поколение, което може би на 25 години научи как работи BlackBerry”, продължава тя. “Това е жесток експеримент върху деца, върху тийнейджъри”, категорична е актрисата.
На друго място в интервюто Круз говори за общото между кариерата и майчинството и за ролите на майка, които е играла, далеч преди да стане такава, осъзнавайки, че предвид възрастта си, е образът, който ще продължи да играе.
“На моята възраст 80% от героите, които играя, ще бъдат за майчинство, развод или изоставяне или герои, които не искат да имат деца или не могат, или които са загубили деца. Играя майки от много малка ,” казва тя. 
Пенелопе Крус не скрива и обичта, възхищението, и привързаността си към испанския режисьор и чест сътрудник Педро Алмодовар, защото той “винаги ме е виждал като майка”.
“Ние се познаваме откакто бях на 17 г. Той ме гледаше как отивам да говоря с непознати, само за да видя бебетата им. Той винаги виждаше този силен, неизбежен инстинкт в мен и аз усещах, че го забелязва”, добавя тя.
“Но също така, откакто бях малко момиче, знаех, че искам деца. Но знаех, че ги искам когато порасна и узрея достатъчно. Исках да изчакам, докато почувствам, че съм готова. Бях сигурна, че това ще бъде най-важното нещо, което ще направя в живота ми”, категорична е актрисата.
По време на интервю с Рита Бравър от CBS Sunday Morning през декември 2021 г. Крус предположи, че може да не е готова децата й да се присъединят към социалните медии, докато не навършат поне 16 години.
“Няма защита за тях, за мозъците, които все още се развиват и как това се отразява на начина, по който виждат себе си. Няма защита от тормоза и от толкова много неща, които не са детството, което сме имали”, казва тя.
“Наистина усещам, че да ги лиша от социални медии ще означава да защитя психичното им здраве, но изглежда съм част от малцинство”, заключва тогава Пенелопе Крус.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изненадващите думи на Папата за секса и порното

Наскоро Ватикана бе разтърсена от скандал. Аржентинският кардинал, близък до папа Франциск, Виктор Мануел Фернандес, назначен на една от най-влиятелните позиции във Ватикана, се оказа автор на две книги с открито сексуално съдържание. Първо бе открита едната, а след това и втората, за която стана ясно, че включва глава, описваща […]

Subscribe US Now