Звездите, които бяха хванати в незаконна крипто схема

Знаменитостите често си мислят, че едва ли не всичко им е позволено, само защото са известни. Реалността обаче е такава, че нарушат ли правилата, и тях ги застрашават наказания.
Последният пример как това се случва е обвинението на осем популярни личности за участие в незаконна крипто схема. Твърди се, че те са използвали социалните си платформи, за да стимулират два крипто токена, без да разкриват, че им е било платено, за да ги рекламират.
Обвинените знаменитости са Линдзи Лоън, Джейк Пол, музикантът Soulja Boy (ДеАндре Кортес Уей), певецът Остин Махоун, порно актрисата Кендра Лъст (Мишел Мейсън), рапърът Lil Yachty (Майлс Паркс МакКолъм), музикантът Ни-Йо (Шафър Смит) и сенегалско-американският певец Aliaune Thiam (Akon).
Освен тях, Джъстин Сън, който е крипто инвеститор и дипломат на карибската островна държава Гренада, също е обвинен в измама чрез манипулиране на търговската дейност на двата токена. Той е известен с това, че веднъж е платил 4.6 милиона долара, за да вечеря с инвеститора Уорън Бъфет. Неговите компании Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd и Rainberry Inc (бивш BitTorrent) също са обвинени като част от схемата.
“Този случай отново демонстрира високия риск, пред който са изправени инвеститорите, когато ценните книжа на крипто активи се предлагат и продават без да бъдат разкрити”, казва председателят на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслер.
Всички знаменитости, с изключение на Soulja Boy и Mahone, са платили общо повече от 400 000 долара, за да уредят обвиненията.
Линдзи Лоън е имала цели 8.4 милиона последователи в Twitter, когато е публикувала съобщението, с което призовава последователите си да инвестират. На нея обаче ѝ се е наложило да плати 10 000 долара на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ и още 30 000 долара неустойка.
Джейк Пол, който е YouTuber и боксьор, пък е осъден да плати повече от 100 000 долара, пише BBC.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Благо Георгиев, Татяна и Джия от "Ергенът" ходят при един доктор СНИМКИ

За никого не е тайна, че популярните личности обръщат значително по-голямо внимание на външния си вид и с помощта на напредналата естетична медицина успяват да съхранят красотата си по-дълго, а някои тотално се преобразяват и придобиват мечтаната от тях визия.  Наш репортер научи кой стои зад безупречния външен вид на […]

Subscribe US Now