10 любопитни факта за Майкъл Джексън, който този месец щеше да навърши 65

На 29 август Майкъл Джексън щеше да навърши 65 години. Но великият изпълнител напуска този свят едва на 50-годишна възраст, след като собственият му лекуващ го лекар го интоксикира с пропофол и бензодиазепини. Изпълнителят на “Bad” умира на 25 юни, 2009 г.
Майкъл Джексън освен като най-успешен поп изпълнител, направил истинска революция в музикалната индустрия, остава популярен и като дългогодишен активист за правата на човека. Певецът усилено се бори срещу расовите ограничения, а най-голямата му цел е чрез кариерата си да “промени света към по-добро”.
Сред глобалните проблеми, зад които Джексън застава са и изменението на климата, както и подпомагане на организации, борещи се с тежки заболявания като СПИН и рак.
Затова Майкъл не трябва да бъде забравян. И за да отбележим рождения ден на покойния Крал на попа, ето няколко любопитни факта за него.
През 1984 г. той получава хуманитарна награда от лично от президента Роналд Рейгън. Церемонията се провежда в сградата на Белия дом. Джаксън е признат за приноса си в правителствената кампания срещу шофирането в нетрезво състояние. За целта е използвано популярното му парче “Beat It”.
В обширното си имение Neverland Джексън, освен виенско колело и други подобни увеселителни съоръжения, е притежавал и собствена зоологическа градина. В нея, наред с останалите животни, са обитавали и две много специални за музиканта лами. Те се казвали Лола и Луис и Джексън дори ги е взимал със себе си в звукозаписното студио.
Певецът е бил почитател на мексиканска храна и лютите специалитети можели често да се намерят в менюто му. Любимото му ястие е кесадиля със сирене. Смята се, че е бил вегетарианец и си падал по сладките неща – без захар, заменена с мед или кленов сироп.
Твърди се, че костюмите на Майкъл Джексън от видеоклипа към “Thriller” са закупени от магазини за втора употреба. Koето не е толкова странно, предвид, че са доста специфични.
Един може би не толкова популярен факт е, че Кралят на попа е имал сутрешна среща в Световния търговски център на 11 септември, 2001 г. Но, за късмет, той я пропуска, защото се е успал.
Майкъл Джексън е спечелил 39 рекорда на Гинес. Сред тях са 15 награди “Грами” и за 17 сингъла, достигнали до номер едно в музикалните класации, както и за най-продаван албум. И дори посмъртно Майкъл продължава да поставя рекорди – през 2010 г. е изработен най-големият плакат в света, който е с неговия лик.
Пишейки своето завещание, певецът взима крайното решение да остави баща си извън него. Цялото му състояние и имуществото му се предоставя на майка му и децата му. Изпълнителят неведнъж е споделял публично за физическия и емоционален тормоз, на който е подложен като дете от страна на своя баща.
Освен добър певец и отличен танцьор, Майкъл е притежавал и черен колан по карате, който получава в края на 90-те години на миналия век в Япония.
Струва си да се спомене и, че погребението му е второто най-гледано по телевизията в света – приблизително от 2,4 милиарда души. Първенството се държи от последното изпращане британската принцеса Даяна – с 2,5 милиарда. души, уточняват от Al Bawaba.
Дори и след смъртта си Майкъл Джексън остава с огромно влияние върху света и музиката. Счита се, че броят на феновете му се равнява на 4,8 милиарда – от времето, когато за първи път се качва на сцената, едва на 5 години.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нови подробности за кървавия ужас със зетя на Николина Чакърдъкова! Появи се ВИДЕО 18+ от клането в Балдво

Изплуват все повече подорбности за кървавия ужас в село Балдево, в който участва и бившият зет на народната певица Николина Чакърдъкова. Той участва в пиянска свада и наръга с нож друг мъж.  Симоен Бакалов, който е баща на двете внучета на Чакърдъкова, излезе с ясна позиция по случая и разкри […]

Subscribe US Now