Синът на норвежката принцеса Мете-Марит задържан за насилие над жена

В началото на тази седмица в Париж се очакваше да пристигнат принц Хаакон – престолонаследникът на Норвегия, и съпругата му Мете Марит. Двамата трябваше да се присъединят към останалите кралски особи, които подкрепят състезателите от родните си държави на Олимпийските игри.
Във френската столица обаче пристигна единствено Хаакон, а преди ден беше принуден да дава обяснения пред пресата. Причината за това е, че завареният му син и най-голямо дете на Мете-Марит е арестуван в Норвегия.
27-годишният Мариус Борг Хьойби е прекарал повече от 30 часа в ареста в Осло, след подаден сигнал за агресия от страна на млада жена в апартамент в града. Според информация на норвежките медии, Мариус е нападнал “физически и психически” жената, която е откарана в болница.
Борг Хьойби е бил изследван за наличие на наркотици в кръвта, а според Dagbladet апартаментът, където се е случил инцидентът, е бил почти напълно съсипан.
“Става дума за сериозни неща, когато полицията се намеси, но аз не съм в правото си да ви давам информация за случая”, коментира принц Хаакон пред норвежките репортери в Париж. Той пояснява, че като във всяко семейство, и при тях родителят трябва да е до детето си, когато се случва нещо подобно.
Мариус Борг Хьойби е първото дете 50-годишната Мете-Марит. Тя е самотна майка, когато през 1999 г. се запознава с принц Хаакон. Двамата са родители на принцеса Ингрид-Александра, която един ден трябва да стане кралица на Норвегия, както и на принц Свер Магнус.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Рафаел Надал няма да играе и на US Open 2024

Остават по-малко от две седмици до началото на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Разбира се, всички ще искат да разберат дали Новак Джокович ще успее да защити титлата си от миналата година. Предстои да разберем, но със сигурност на турнира няма да видим Рафаел Надал. […]

Subscribe US Now