Аксел Роуз от Guns N’ Roses – отново обвинен за сексуален насилник и побойник

Когато Guns N’ Roses са в пика на кариерата си през 80-те и 90-те, на вокалиста Аксел Роуз му се носи славата на един от най-големите сексимволи сред рокаджиите. Една от неговите почитателки, Шийла Кенеди, която не просто се е срещала с него, но и е преспивала с него, разказва по-подробно за преживяването си в мемоарите си от 2016 г. No Noone’s Pet.
В книгата си тя пише, че вечерта, която е прекарала с музиканта, е плачела и кървяла, защото той я е насилвал. Тогава обаче самата тя не е имала нищо против, защото винаги е искала да има своя специален миг с него.
Сега, повече от 30 години след случката между Аксел Роуз и Шийла Кенеди, тя решава да заведе дело срещу него. Обвиненията ѝ са в сексуално насилие и побой от 1989 г., когато двамата се озовават заедно в хотел в Ню Йорк.
По думите на 61-годишната Шийла Кенеди, която е бивш модел, музикантът е използвал славата и статута си на знаменитост, за да я “манипулира, контролира и насилва сексуално”. В жалбата си до съда тя дори пише, че тогава не е била наясно кой е Аксел Роуз, когато го е срещнала в нощен клуб.
Според описанието на случилото се в онази нощ, жената си е тръгнала от клуба заедно с музиканта и неговата компания и отишли към хотелския му апартамент. Там той я бутнал към стената и я целунал. Жената от своя страна казала, че няма нищо против, тъй като била готова да спи с него.
Шийла Кенеди уточнява обаче, че по-късно през вечерта Аксел Роуз ѝ правел намеци за групов секс и на нея ѝ станало неудобно да го гледа как прави секс с друга жена. Затова си тръгнала. Малко след това обаче той отишъл при нея, сграбчил я за косата и я завлякъл обратно в спалнята си. Там той я хвърлил на пода, завързал ръцете ѝ зад гърба ѝ с чорапогащник и после насилствено проникнал в нея. След това тя излязла с окървавени колене от стаята.
“Той се е отнасял с нея като със собственост, използвана единствено за неговото сексуално удоволствие”, се казва в жалбата. Там е посочено също, че Шийла Кенеди се чувствала сякаш няма спасение или изход за нея и е принудена да изтърпи всичко. Освен това се страхувала, че Аксел Роуз може да я нарани по-лошо, ако каже “не” или се опита да го отблъсне.
За нападението, на което твърди, че е станала жертва, Шийла Кенеди казва, че я е оставило с “емоционални, физически, психологически и финансови последици за цял живот” и че изпитва симптоми, подобни на посттравматично стресово разстройство, когато чуе името на Аксел Роуз или музиката на Guns N’ Roses.
По думите ѝ сексуалният тормоз и побой, нанесени ѝ от музиканта, са довели директно до диагностицирането ѝ с тревожност и депресия. Това е повлияло негативно на кариерата ѝ, тъй като е трябвало да избягва места или да попада в ситуации, в които може да се засече с него или с музиката му.
В жалбата си Шийла Кенеди е изброила и други случаи на предполагаемо сексуално насилие от страна на Аксел Роуз, включително ареста му за предполагаемо изнасилване, за което обаче наказателните обвинения са отдавна свалени.
Освен това 61-годишният бивш модел цитира и интервюта с две от бившите партньорки на музиканта – Ерин Евърли и Стефани Сиймор. И двете разказват пред People през 1994 г., че той ги е малтретирал. По-късно и двете завеждат дела срещу него, но постигат извънсъдебно споразумение.
Конкретно по случая с Шийла Кенеди адвокатът на Аксел Роуз отхвърля обвиненията. “Най-просто казано, този инцидент никога не се е случвал. Г-н Роуз няма спомен да се е срещал или да е говорил с ищеца и до днес не бе чувал тези измислени твърдения. Г-н Роуз е уверен, че това дело ще бъде разрешено в негова полза”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ева Лонгория има какво да ни каже

Ева Лонгория несъмнено е сред актрисите, на които много жени по света искат да подражават. Тя има успешна кариера, сплотено семейство и привлекателна външност. За последното мнозина сигурно си мислят, че се постига най-вече благодарение на скъпи процедури и козметични продукти. И отчасти биха били прави. Но ако попитаме самата […]

Subscribe US Now