Арнолд Шварценегер и как да намираме време за тренировка

Ако трябва да искаме съвет, свързан с тренировки и влизане във форма, то Арнолд Шварценегер със сигурност е точният човек.
Все пак става дума не само за легенда в бодибилдинга, а и за човек, който и на 75-годишна възраст не спира да тренира. Човек наистина може да се зачуди как дори на тези години намира мотивация да бъде толкова постоянен в залата.
Хубавото е, че Шварценегер споделя не само опита си, но и дава най-различни съвети, свързани с мотивацията. Един такъв разбираме от дневния му бюлетин, където отговаря на въпрос на потребител в Reddit за това как винаги е мотивиран да тренира.
Да, сега на 75 години нито ще се готви за бодибилдинг състезания, нито се снима гол до кръста във филмите си. Но въпреки това Арнолд слага тренировката като приоритет. И именно това смята, че е големият проблем на повечето хора.
“Нямам време да тренирам”, казват, а всъщнот имат предвид “За мен тренировките не са приоритет.” Арнолд Шварценегер смята, че много хора, които казват, че нямат време, реално прекарват по около два часа на ден, гледайки телевизия или ровейки се в Instagram.

“Те казват, че не могат да се събудят в 5 сутринта, за да тренират, преди децата им да се събудят, защото имат нужда от време да се отпуснат вечер и да гледат филм, преди да заспят.” И в това няма нищо лошо, смята актьорът, но според него означава, че не става дума за липса на време, а за приоритети.
Арнолд Шварценегер е твърдо убеден, че стига да има желание човек може да отдели поне 30 минути, за да направи няколко упражнения във фитнеса. Ако все пак времето е наистина ограничено до 15 минути например, упражнението, което препоръчва е мъртва тяга. Просто според него за 15 минути човек може да направи необходимата загрявка и извърши няколко серии от упражнението, което всъщност е добро за повече от една мускулна група.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Харисън Форд не може да откъсне поглед от съпругата си

Харисън Форд отново влиза в образа на емблематичния си герой Индиана Джоунс в продължението на сагата “Реликвата на съдбата”. Филмът беше представена за първи път на филмовия фестивал в Кан преди броени дни и бележи петата и последна поява на Харисън Форд в образа на Индиана Джоунс. Именно на известния филмов фестивал […]

Subscribe US Now