Ави Бенеди записва дует с Емилия СНИМКИ

Ави Бенеди прибави още една статуетка към наградите си. Той бе награден с приза „Певец на годината“ в категорията  „Международна звезда“, на изискана церемония в столичен клуб.

“Щастлив съм, че получих тази награда. Аз винаги съм се смятал за гражданин на света и не мога да се огранича само с една държава. И като артист смятам, че работата ми е да показвам своето изкуство на повече хора“, поделя Ави. За първи път той издаде пред медията ни, че е готов с нова авторска песен, която да предложи на Емилия.

“Емилия още не знае, казвам го за първи път на вас. Искам да я изненадам. Парчето ще бъде на иврит и български, като съответно по текстовете работят Гили Закай и Данна Донку. Песента е продължение на тоталния хит “Кой ще му каже”. Убеден съм, че новата песен ще задмине по успех първия ни дует с Емилия”, казва изпълнителят.
Признанието за Ави никак не е случайно, тъй като звездният изпълнител е популярен не само у нас, но и в Израел, Русия, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, САЩ. Говори и пее на редица езици, сред които иврит, английски, немски, руски, български, персийски, бухарски, словашки, румънски.  Бенеди е казвал в свои интервюта, че само у нас го определят като попфолк певец, а освен с този жанр, той се справя блестящо и с рок, поп, етно музика, включително и с опера.

Ави Бенеди има забележителна кариера. В Израел заедно с “Diamond Band” пробиват с песента “Live like in a movie”, която четири седмици е № 1 в музикалните класации.
От 2006 г. започва самостоятелната му кариера в Русия.
След успеха на дуета „Кой ще му каже“ с Емилия у нас, следват още проекти с „Пайнер“ и български изпълнители, участия по света, създаване на песни за певци от различни точки на света – Ищар, Филип Киркоров, Индира Радич, Саша Матич. Колкото и невероятно да звучи, Ави Бенеди е създал песен и за рап звездата Cardi B.
Песента „Някой ден“, събрала израелския композитор и певец и една от емблемите на родната естрада – Етиен Леви, вече се изучава в учебната програма за десети клас.

Певецът записва нов дует и със световната звезда Ищар, като това не е първия им проект. През 2016-та Бенеди получи изключителната привилегия да бъде част от концерта на Ищар в България.
Той е носител и на престижната награда “Златна Плоча” за песента “Gib Net Auf”, която композирал за австрийската джаз певица Jazz Gitti.
Едновременно с музиката, която прави Ави Бенеди се е заел и с нелеката задача да открива талантливи млади хора, да ги продуцира и подготви за голямата сцена в музикалната компания EMG./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now