Без обяд и без тоалетна – кой съди Джеф Безос

Когато си един от най-богатите хора на планетата се предполага, че всякакви капризи са ти позволени. Когато обаче те са за сметка на обслужващия те персонал, нещата могат и да имат обратен ефект.
Както се случва с Джеф Безос, срещу когото има заведено дело за расова дискриминация. То е от страна на Мерседес Уеда, която е една от хигиенистките, обслужвали дома му в Сиатъл в продължение на три години.
Според документите, внесени в окръжния съд, икономът на дома е имал различно отношение към Уеда и останалия персонал от латино произход. Всички те са работили между 10 и 14 часа на ден без обяд или почивки, ако семейството на основателя на Amazon се е намирало в къщата.
Уеда твърди още, че не е имало осигурено помещение за почивка на персонала и те са били принудени да се хранят в пералното помещение. Не им е било позволено и да ползват тоалетните в къщата.
Заради това в продължение на 18 месеца персоналът е трябвало да излиза през прозореца на пералното, да минава през двора до отделно помещение за техническата поддръжка на дома и там да може да използва тоалетната, се казва в иска.
Адвокатите на Джеф Безос отричат твърденията. “Твърденията нямат стойност. Уеда е изкарвала по над милион долара на година и е била мениджър на хигиенистките. Сама е била отговорна за това кога да обядва и да си вземе почивка”, казва адвокат Хари Корел пред Guardian.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Скандал: Мария Силвестър заби шамар в лицето от bTV

Мария Силвестър повдигна завесата около работата си в телевизията в разговор с фенове.  Хубавата манекенка призна, че работата в „Бригада Нов дом“ е била истинско удоволствие и много й липсва, но по-скандалното е, че предаването било свалено без нито една дума обяснение към екипа и лично към Мария. Така след […]

Subscribe US Now