Бурни овации, куп комплименти и почетна Златна палма за Мерил Стрийп в Кан

Вчера, 14 май, бе дадено началото на филмовия фестивал в Кан, който всяка година събира звезди от киното, за да представят новите си филми. По традиция знаменитостите минаха по червения килим, като в откриващия ден светлините на прожекторите бяха насочени най-много към Мерил Стрийп.
По време на церемонията актрисата получи почетна “Златна палма” и бе посрещната с бурни двеминутни овации. 74-годишната носителка на “Оскар” не е прикрила емоциите си и с чувство за хумор първо се е престорила, че слиза от сцената, но след това е започнала да танцува под аплодисментите.
Наградата е била връчена от френската актриса Жулиет Бинош, която е била също толкова емоционална и в обръщението си към Мерил Стрийп я е определила като “международно съкровище”.
“Ти промени начина, по който гледаме на киното”, е добавила още Бинош.
По време на речта си Мерил Стрийп е благодарила на Кан, че я приема отново след 35 години. Последното ѝ гостуване на фестивала е за представянето на филма Evil Angels от 1989 г.
Актрисата е споделила още, че последният път, когато е била в Кан, вече е била майка на три деца, малко преди да навърши 40 и си е мислела, че кариерата ѝ е приключила.
“Това не беше нереалистично очакване за актрисите по онова време. И единствената причина, заради която съм тук тази вечер и това продължи, е заради много талантливите артисти, с които съм работила, включително мадам ла президент”, е казала Мерил Стрийп, имайки предвид председателката на журито – режисьорката Грета Гъруиг. Двете са работили заедно във филма от 2019 г. “Малки жени”.
Актрисата е завършила речта си, изразявайки благодарността си към търпението на хората, на които не им е омръзнало да работят с нея и да я гледат на екран.
В своята близо петдесетгодишна кариера Мерил Стрийп е била номинирана за цели 21 Оскара, като има спечелени три статуетки. Те са за участието ѝ във филмите “Крамър срещу Крамър” (1980 г.), “Изборът на Софи” (1983 г.) и “Желязната лейди” (2012 г.), пише Variety.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо всички смятат, че Джон Траволта има нужда от жена до себе си

На 12 май в западния свят отбелязаха Деня на майката. Много знаменитости отдадоха почит на собствените си майки или на близките си хора, които са майки. Сред тях беше и Джон Траволта, който почете паметта на покойната си съпруга и майка на децата му Кели Престън. “Честит ден на майката, […]

Subscribe US Now