Дамите от шведското кралско семейство и Нобеловите награди

Церемонията по връчването на Нобеловите награди се състоя на 10 декември в Стокхолм. Отличията се дават за постижения в сферата на медицината, физиката, химията, литературата и мира, като първата церемония се състои през 1901 г.
Както повелява традицията, церемонията беше последвана от пищен банкет в кметството на шведската столица, на който присъстваха основните членове на кралското семейство.
За да покажат уважението си към наградените, те носеха най-официалните си отличия и тиари. Кралица Силвия беше избрала бледо виолетова рокля Georg Et Arend и короната Nine Prong, украсена с топази.
Принцеса София, съпругата на принц Карл-Филип, се беше спряла на пищна черна рокля Andiata в комбинация с бижута Swarovski и сватбената си тиара със смарагди.
Престолонаследничката принцеса Виктория пък носеше лилава рокля на шведския бранд Camilla Thulin, с която я видяхме и миналата година. Тиарата й е с аметисти, които преди това са били огърлица на майка и кралица Силвия. Заради тежестта им обаче Виктория избира да ги превърне в тиара.
Шведското кралско семейство е известно с богатата си колекция от тиари, която включва тиарата Baden Fringe от XIX век, носена от принцеса Виктория на няколко официални повода, и Connaught Forget-Me-Not, която се гордее с пет реда цветя около подвижна диамантена висулка, припомнят Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джо Манганиело показа новото си гадже

Това лято останахме изненадани от новината за развода на София Вергара и Джо Манганиело, защото изглеждаха като страхотна двойка. Оказа се обаче, че от известно време връзката им не се е развивала добре и са били на напълно различни полюси. Останахме обаче изненадани от факта колко бързо двамата успяха да […]

Subscribe US Now