Дуа Липа – една от най-влиятелните личности в света за 2024 г.

От 1999 г. насам американското списание Time публикува списъка си с най-влиятелните личности за годината. За разлика от други подобни класации, тук няма съревнование кой да бъде на челно място. Присъствието сред стоте имена е въпрос на чест и зависи най-вече от преценката на екипа на изданието до каква степен тези хора са повлияли на процесите на промяна в света.
Първият списък от 1999 г. е резултат от обширна дискусия сред американски политици, журналисти и академици. Тогава са обобщени имената за целия XX век. От 2004 г. селекцията се превръща в традиция, като обикновено е разделена в няколко категории.
И за настоящата 2024 г. от изданието вече разкриват едно от имената в престижния им списък. Това е Дуа Липа, която е първото обявено име, избрано и да краси корицата на изданието TIME 100 за 2024 г. След броени дни (на 29 април) предстои да разберем и кои са останалите влиятелни личности в списъка.
Факт е, че през последните няколко години Дуа Липа има страхотен възход – с пет топ 10 песни в Billboard Hot 100 и роля в миналогодишния боксофис хит “Барби”, певицата е описана от списанието като невероятен творец.
“Откакто бях много малка, записвах неща, които съм мечтала за себе си”, казва англо-албанската певица и автор на песни пред изданието. “Винаги съм планирала предварително. Въпреки че възникват изненади, които оценявам в момента, винаги имам дългосрочна цел.”
Освен че жъне все повече успехи в музикален план, Дуа Липа има и участия в няколко филма като споменатия вече “Барби” и “Аргайл: Супершпионин”. През 2022 г. пък Dua Lipa: At Your Service беше обявен от Spotify за един от най-добрите подкасти за годината.
За разнообразието от проекти, които е натрупала в кариерата си до момента, Липа казва, че е работила за всеки един от тяхх през целия си живот. “Обичам музикалната си кариера и факта, че ми дава толкова много възможности за изява. Но това е само малка част от това, което всъщност съм.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Другото лице на Надежда Вишева от Ергенът 3

Коя беше Маги, коя беше Надежда? Сигурно някои, които не следят внимателно Ергенът 3, все още бъркат двете блондинки от отбора на “каките”, които определено знаят как да завъртят главата на Алек Младенов. Наскоро Вишева също получи своята индивидуална среща с него, а със сигурност тепърва ще разбираме много за нея както […]

Subscribe US Now