На 39 Кристиано Роналдо е по-бърз от всякога на Евро 2024

След като Португалия успя да отстрани Словения от Евро 2024, всички говореха за Кристиано Роналдо. И не толкова за дузпата, която пропусна в редовното време, а заради сълзите на футболиста след това.
Роналдо отнесе доста подигравки, но е факт, че бе безпогрешен от бялата точка, когато се стигна до изпълнения на дузпи. След това излезе интересна статистика, която показва, че Кристиано Роналдо наистина не е като всички останали футболисти.
WHOOP, с които португалецът си партнира, са засекли пулса му през целия мач и най-вече по време на изпълнението на дузпи. Оказва се, че пулсът на Роналдо и бил най-нисък през целия мач именно, когато е трябвало да изпълни своята дузпа.
Интересно също така е, че пулсът на Кристиано Роналдо след като вкарва дузпата се вдига, но не толкова, колкото след победната дузпа за Португалия, когато достига над 170 удара в минута. 
Тази статистика показва, че Роналдо може наистина добре да се владее в ключовите моменти. А на Евро 2024 вече доказа, че с възрастта става само по-добър. Или по-точно – по-бърз.
От 2012 г. UEFA води статистика за бързината на футболистите и данните на Кристиано Роналдо са повече от впечатляващи, защото на Евро 2024 е тичал най-бързо, пише SPORTbible.
Макар да е на 39 години и това да е последното му Европейско първенство, Кристиано Роналдо демонстрира извънземна физика и физическа подготовка. За справка ще кажем, че до момента най-бърз на Евро 2024 е Бенямин Шешко. Максималната скорост на 21-годишния словенец е била 35.9 км/ч.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Суки Уотърхаус вече не крие дъщеричката си от Робърт Патинсън

След като Суки Уотърхаус и Робърт Патинсън тихомълком посрещнаха първото си дете през март, изпълнителката за първи път сподели повече за голямата промяна в живота си с пост в Instagram през април. Тогава тя качи поредица от селфита от периода на бременността си, за който призна, че е бил предизвикателство. […]

Subscribe US Now