Как Джъстин Бийбър се сдоби с 200 млн. долара

Джъстин Бийбър продаде дяловете от своя музикален издателски и звукозаписен каталог на Hipgnosis Songs Capital, съобщава групата. За продажбата се говори от седмици, пишат от CNN.
“Джъстин наистина един на милион от всяко едно поколение и това е отразено и признато от мащаба на тази сделка”, каза дългогодишният мениджър на Бийбър, Скутер Браун, в изявление. “В продължение на 15 години бях благодарен да стана свидетел на това пътуване и днес съм щастлив за всички участници. Величието на Джъстин тепърва започва.”
Сделката се оценява на 200 милиона долара, според Billboard. Rolling Stone нарече продажбата най-голямата от всички артисти от поколението на Бийбър.
Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Нийл Йънг, Стиви Никс, Джъстин Тимбърлейк, Стинг и много други наскоро продадоха правата върху своите авторски права. Warner Music Group закупи и целия каталог на покойната британска рок звезда Дейвид Боуи, обхващащ шест десетилетия.
Сделката на Спрингстийн е на стойност около 550 милиона долара. Впечатляващото е, че каталозите на други известни артисти са продадени за сума, по-близка до тази на Бийбър.
Много музиканти в края на 2021 г. побързаха да продадат правата си, преди администрацията на Байдън да позволи увеличаване на данъците върху капиталовите печалби, разказва Хана Карп, редакторски директор в Billboard, пред CNN миналата година. Други, особено артисти, които са към края на кариерата си, избират да продадат правата, тъй като имат поставени различни цели, свързани с покупка и продажба на имоти, казва Карп.
Но някои по-млади изпълнители като Бийбър също започнаха да продават. Imagine Dragons продадоха своя каталог на Concord Music Publishing през август. Шакира сключи сделка, обявена този месец с Hipgnosis Songs Fund за целия й каталог, който включва хитове като “Hips Don”t Lie”, “Whenever, Wherever” и “She Wolf”.
За разлика от тях обаче, Тейлър Суифт предприема обратната тактика, като се бори да запази творческия си контрол и презаписва някои от песните си, за да получи права за публикуване на музиката си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Последната снимка на Лиса Мари Пресли преди смъртта ѝ

На 12 януари, часове след като бе хоспитализирана заради сърдечен арест, Лиса Мари Пресли почина на 54-годишна възраст. Единствената дъщеря на Елвис Пресли е от брака му с Присила Пресли. Лиса Мари Пресли има и полубрат Навароне Гарибалди, три деца и един внук. Дъщеря ѝ Райли и сина ѝ Бенджамин […]