Джейсън Момоа бесен на туристите

Пожарите в Хавай в последната седмица се превърнаха в най-страшното природно бедствие, изпитвано на островите някога. Освен почти напълно унищожения град Лахаина – някогашна столица, жертвите за момента са почти 100 човека.
На този фон Джейсън Момоа, който е родом от Хавай, използва профила си в Instagram, за да споделя полезна информация за случващото се. Както и да отправи сериозно предупреждение към туристите.
“В момента Мауи не е място, където да прекарате ваканцията си. Не идвайте. Не се заблуждавайте, че присъствието ви е необходимо на остров, който страда толкова много.”
Момоа пояснява, че в момента Мауи и цял Хавай има нужда от всичките си ресурси, за да подпомогне пострадалите, а не да посреща туристи. Той уточнява, че в момента има евтини полети, чиято цел е да бъдат подпомогнати хората, които искат да се евакуират. А не, за да се стимулира пристигането на туристи.
44-годишният актьор от “Аквамен” разказва, че е бил предизвикан да направи тази публикация след разговори с местни, които са му разказали как туристите се къпят в океана и пекат на плажовете, докато жителите търсят оцелели под отломките.
“Никоя не може да се забавлява на фона на тази трагедия и да продължава живота си сякаш нищо не е станало”, коментира местна жителка пред ВВС. От медията обаче уточняват, че загубата на туристи ще се отрази пагубна върху икономиката на Хавай – 80 % от приходите на островите са от туризъм.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Кайли Дженър празнува по бански

Кайли Дженър е риалити звезда, бизнесдама и милиардер. И е постигнала всичко това за своите скромни 26 години. А рождения си ден на 10 август, естествено, отпразнува подобаващо – на почивка с много слънце, пясък и вълни. Последните постове на Кайли в Instagram ни пренасят първо на плаж, където тя позира […]

Subscribe US Now