Екипът на Майкъл Джордан, който влезе в историята

Когато стане дума за спорт, хората могат да бъдат доста крайни. Има толкова запалени фенове на отбори или пък определени играчи, че дори понякога се преминава границата на разумното.
Някои колекционери пък са готови да дадат колкото е нужно, за да се сдобият с екип на някой от най-великите спортисти, състезавали се някога. Точно така този, с който Диего Марадона отбеляза гола, останал в историята като Божията ръка, бе най-скъпо продадената спортна вещ в историята.
Притежателят му се раздели с 9.3 милиона долара. Но от Reuters разбираме, че вече има нова най-скъпо продадена спортна вещ. И тя някога е принадлежала на Майкъл Джорджан.
На специално организиран търг екипът на Въздушния, с който излезе за първия мач от финалите на NBA през 1998 г., бе продаден за колосалните 10 милиона долара. А специалното му е, че с него бе положено началото на края – последния сезон на Джордан с екипа на Чикаго Булс.
Очакванията на организаторите преди търга са, че екипът ще бъде продаден за сума между 3 и 5 милиона долара. Нещо, което очевидно е било надминато. Предишния рекорд за най-скъпо продаден баскетболен екип на търг бе поставен през месец май, когато екипът на Коби Брайънт от новобранската му година бе продаден за 3.7 милиона долара.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Краят на една епоха - погребението на Елизабет II

Официалната и публична част на погребението на кралица Елизабет II отмина. Както се очакваше, събитието беше изключително добре организирано, величествено и тържествено, както подобава за монарха, управлявал най-дълго Великобритания. Траурната служба в Уестминстърското абатство беше отслужена пред редица официални гости. Освен цялото кралско семейство без най-малките му членове, там бяха […]