Европейският град, където бирата е по-евтина от водата

Знаете ли, че има европейски град, където халба бира струва по-малко от бутилка вода в Обединеното кралство? Да, наистина. Средната цена на голяма бира в заведение (една пинта или 568 мл) в Обединеното кралство е колосалните 6.09 британски лири, но не е нужно да ходим много далеч, за да пием бира на много достъпна цена.
Дебрецен, град в Северна Унгария, е мястото, където трябва да бъдем, ако сме жадни и имаме ограничен бюджет. Една халба бира в заведение там струва само 89 пенса или около 2 лв. което е най-евтиното в Европа и повече от шест пъти по-евтино от Обединеното кралство, според Metro.
И когато не сме в кръчма, за да пием бира, има много други неща за вършене. Всъщност Дебрецен е дом на обект от световното наследство на ЮНЕСКО.
Националният парк Hortobagy, който е на север от центъра на града, е огромна площ от равнини и влажни зони и е дом на някои доста впечатляващи диви животни. Щастливите посетители ще видят водни биволи, говеда и коне, яздени от традиционни пастири, известни като Csikós.
Ако не сме фенове на Унгария, но пък ни се пие евтина бира, то има някои други градове в Европа, които можем да посетим. Тенерифе вече е популярен сред британските летовници, а град Пуерто де ла Крус може да очаква още няколко посетители, тъй като те заемат второ място с цена на бира само 1.60 британски лири.
Следва друга популярна дестинация. Във Фаро в Португалия една бира в заведение струва само 2 британски лири. Идеална за отпиване, когато се наслаждаваме на красивото време и пясъчните плажове на Алгарве.
И накрая, на четвърто място е хърватската столица Загреб. Разположен в северната част на страната, една голяма бира там ще ни струва само 2.50 британски лири.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ще познаете ли тази голяма легенда на тази СНИМКА?

Талантът е непреходен, дори и артистите вече да ги няма. Стефан Данаилов е поредното потвърждение за това, а кадри от личния му архив ще се появяват вероятно още дълго в публичното пространство. Причината е ясна – той е истинска легенда на родните театър и кино. Уникалното фото в случая е […]