Гафът в трети епизод на “Домът на дракона”

Поне за момента “Домът на дракона” (House of the Dragon) оправдава голямото чакане и дава на феновете на Game of Thrones точно това, което най-много искат – кръв и дракони.
Особено в епизод три, където се състоя най-голямата битка от началото на сезона. Но се оказва, че няма как да не бъдат допускани грешки. И не говорим за някакви сюжетни дупки и пропуски в сценария, а за грешка по време на монтажа и добавянето на визуални ефекти.
Зорко следящи фенове на сериала са забелязали, че в трети епизод има нещо забравено (и този път не е чаша за кафе). В сцената, в която крал Визерис (Пади Консидайн) трябва да разговаря с дъщеря си Ренира (Мили Алкок), преди това да се случи той подава писмо на един от своите поданици.
При подаването обаче се вижда част от ръката на Визерис и по точно безименият пръст и кутрето му, който са обвити в някаква зелена материя, която най-вероятно е ръкавица. И това не е част от сериала, а голям пропуск на екипа, който се грижи за специалните ефекти.
Въпросната зелена ръкавица най-вероятно е поставена на тези два пръста, за да помогне при монтажа за по-достоверното представяне на нараняванията на краля. Помним, че в предните два епизода бе показано как той получава различни рани от факта, че седи върху Железния трон. Рани, които обаче не отшумяват така лесно.
Една от тях е на кутрето на Визерис, а очевидно се е пренесла и на пръста до него, но някой от екипа по специални ефекти е пропуснал този малък детайл. Според Variety от HBO са реагирали веднага, като са заявили, че ще поправят тази грешка.
Това не е първият път, в който се случва подобен гаф. В последния осми сезон на Game of Thrones в епизод четири на екран се видя една забравена чаша от кафе, която прилича досущ на тези от Starbucks. А във Вестерос Starbucks не е имало.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голяма изненада на старта на "Звездите в нас", Лили Иванова ще... СНИМКА

Най-новото музикално шоу в българския телевизионен ефир „Звездите в нас“ стартира тази неделя в ефира на Нова тв и се очаква да има голям зрителски интерес. От свои източници Blitz разбра, че в първото шоу на сцената ще се качи не кой да е, а самата Лили Иванова. Примата ще бъде […]