Как да накараме орхидеята да цъфти

Орхидеята е едно от най-красивите цветя, които може да отглеждаме у дома. Но и то има своя недостатък – цъфти за няколко седмици в годината, а изисква грижи постоянно. Ако имаме поне едно подобно растение у дома, което обаче все още не е изкарало пъпки и няма изгледи скоро да ни радва с красивите си цветове, трябва да знаем един лесен трик, с който да променим това.
Орхидеите са леко капризни и откъм светлина, и откъм влажност, и откъм поливане. To трябва да се случва веднъж в седмицата. А за да имаме здраво растение с много цветове, трябва да знаем не само как правилно да премахнем всичко увехнало, което спира развитието, но и да го подхраним ефективно.
На пазара се продават различни торове специално за този вид цветя, но ние може да си направим не по-малко ефективна лесно, евтино и в домашни условия. За целта ни трябват само обелки от банан и вода – с тази смес ще да накараме орхидеята да цъфти не само през пролетта, но и по няколко пъти в годината.
Единственото, което трябва да направим, е да нарежем обелките от няколко банана на малки парчета и да ги оставим да киснат в купа с топла вода за поне четири часа. Така те ще отделят калий, калций, фосфор и други важни хранителни вещества, които спомагат развитието на растението.
Препоръката е с направената смес да поливаме корените на тези цветя всеки ден в продължение на 10 дни като не прекаляваме с количеството. Така ще направим активно подхранване, което ни гарантира бърз и обилен цъфтеж. За максимален ефект повтаряме процедурата всеки месец, препоръчват от Mirror.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

От Натали Портман до Брадли Купър - 11 актьора, които застават на корицата на холивудския брой на Vanity Fair

Тази година Vanity Fair празнува 30-годишен юбилей, спазвайки традицията със своя т.нар. холивудски брой – колекционерско издание, посветено на най-престижните звезди на киното, което събира на едно място актьорите и режисьорите с най-големи заслуги през годината. Vanity Fair акцентира върху 11 изключителни звезди, които се възползват максимално от момента си тази година. Докато […]

Subscribe US Now