Каква е съдбата на дома на Мерилин Монро

Напоследък името на Мерилин Монро отново се споменава често покрай премиерата на книгата Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed, в която откриваме нови разкрития за последните месеци от живота, както и за смъртта на легендарната актриса. А междувременно в САЩ се решаваше спорният въпрос за съдбата на нейния някогашен дом.
В края на тази седмица Градският съвет на Лос Анджелис взе окончателното решение имението на Мерилин Монро в Брентуд, където тя посреща и смъртта си, да бъде обявено за културна-историческа ценност, с което го спаси от разрушаване.
“Няма друга жена в историята или културата на страната, която грабва въображението на хората така, както Мерилин Монро. Дори след толкова години, нейната история продължава да се разказва и да вдъхновява”, твърдят заседателите на местния съвет, взели окончателното решение.
Според тях би било голяма загуба за историята на страната да се загуби това парче от нея, единственият собствен дом на актрисата, в който обаче успява да живее едва няколко месеца, особено на място като Лос Анджелис, което не се слави с много подобни забележителности. Поясни се и че решението е взето след дискусии с местните, които имат своите притеснения относно трафика и пътникопотока около въпросния имот, пише CNN.
Така домът на актрисата с четири спални и решен в испански колониален стил вече официално е сред културните забележителности в щата Калифорния, но все още няма яснота какво ще бъдат условията за посещението му. 
От Variety пък припомнят, че искането за разрешение за събаряне постъпи миналата година от собствениците на имота Брина Милстейн и Рой Банк, който го придобиха срещу сумата от 8.35 милиона долара с идеята да го изравнят с земята и да разширят своето имение, което е в съседство. Процесът премина и през дела срещу общината и обвинения в “машинации”, но накрая феновете на Мерилин Монро са най-щастливи от развоя на събитията.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Майк Тайсън на 58

Днес, 30 юни, рожден ден празнува бившият америиканския боксьор Майк Тайсън. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now