Кръстникът на принц Джордж и един от най-богатите хора във Великобритания се ожени

Днес, 7 юни, пред катедралата Честър в едноименния град в Чешир се струпаха хиляди хора. Там се състоя сватбата на херцога на Уестминстър – един от най-богатите хора във Великобритания, и Оливия Хенсън. Множеството обаче се надяваше да зърне принц Уилям.
Престолонаследникът е тясно свързан с херцога, чието гражданско име е Хю Гросвенър. Крал Чарлз е кръстник на Гросвенър, а самият херцог е кръстник на сина на Уилям принц Джордж.
Може най-любопитното около младоженецът обаче е фактът, че той е един от най-богатите хора на Острова – състоянието му възлиза на около 10 милиарда британски паунда.
33-годишният Гросвенър е кръстник и на принц Арчи – първородното дете на принц Хари и Меган Маркъл. Хари обаче не присъства на сватбата днес “по взаимно решение”, пишат ВВС. Затова пък освен Уилям, друг представител на кралското семейство беше там – принцеса Йожени.
Колкото до булката, това е 31-годишната Оливия Хенсън, която е работила в индустрията с био храни. Тя беше облечена в рокля и було Emma Victoria Payne. На главата си носеше тиара, изработена от знаменития руски бижутер Фаберже, която датира от 1906 г.
Хората в Честър пък успяха да усетят сватбения ден на херцога на Уестминстър по няколко начина. 100 хиляди цветя, предоставени от младоженците, бяха засадени на места из града. През целия ден три отделни местни бизнеса предлагаха безплатен сладолед и сорбе на жители и гости на града, пишат ВВС.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

От Монголия до Плана планина - юртите на един французин, който избра България за свой дом

Юртата е преносимо жилище, широко разпространено сред монголски, сибирски и азиатски номади. Да спим в юрта някъде в Централна Азия е нещо съвсем нормално, но определено изглежда странно, ако го правим в България. Оказва се обаче, че от 2020 г. насам на няколко места на територията на родината ни има […]

Subscribe US Now