Алек Болдуин, изправен пред 18 месеца затвор – невинен до доказване на противното

Повече от две години след трагичния инцидент на снимачната площадка на филма Rust, съдебната сага все така продължава да не намира своя край. Припомняме, че през октомври 2021 г., със зареден реквизитен пистолет, актьорът Алек Болдуин стреля и убива операторката Халина Хътчинс и ранява режисьора Джоел Соуза. Случаят шокира Холивуд и провокира призиви за забрана на огнестрелни оръжия на снимачните площадки.
След престой в болницата простреляният в рамото е пуснат. Малко след това става ясно, че за стрелбата срещу него няма да бъдат повдигани обвинения. Но както Алек Болдуин, така и отговорникът по оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд, бяха обвинени в непредумишлено убийство.
И двамата пледират невинни. След като  Гутиерес-Рийд, която беше изправена пред същото обвинение за фаталната стрелба, получи максималната присъда от 18 месеца затвор, сега е ред да започне процеса и срещу холивудския актьор.
Избрано е жури, което да изслуша процеса срещу Алек Болдуин за фаталната стрелба на снимачната площадка в Ню Мексико. 12-те съдебни заседатели и четирима заместници, които ще решават делото, бяха избрани във вторник, 9 юли, след като прокурорите и адвокатите на Алек Болдуин ги разпитаха за всичко – от политическата им принадлежност до познанията им по случая.
Встъпителните изявления трябва да започнат в съда в Санта Фе, Ню Мексико, днес, 10 юли. Алек Болдуин, най-известен с ролята на Джак Донахи в ситкома на NBC 30 Rock и с образа на Доналд Тръмп в скеч шоуто Saturday Night Live, присъства в съда, придружен от семейството си, включително съпругата му Хилария. Той не се признава за виновен по обвинението за престъпление. Твърди, че не е натиснал спусъка и казва, че пистолетът е гръмнал, когато е натиснал ударника на револвера.
Неговият защитник пледира, че отговорността на другите членове на екипа е да гарантират, че пистолетът е безопасен. Но прокурорите наричат това твърдение “абсурдно”, настоявайки, че актьорът не е споделил тази информация, когато е бил интервюиран за първи път след стрелбата и твърдят, че е имал отговорността да спазва елементарна безопасност на оръжието. Освен това настояват, че като продуцент на продукцията, носи отговорност за случилото се.
Ще свидетелства ли Алек Болдуин
За момента не е планирано да свидетелства на процеса, но това не означава, че няма да се случи. Екипът на защитата на Болдуин може да изчака до края на процеса, за да вземе решение въз основа на това как е протекло производството. Делото е предвидено да продължи 10 дни. Оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд не даде показания по време на процеса срещу нея.
Грози ли затвор Алек Болдуин
Актьорът е изправен пред до 18 месеца затвор поради обвиненията, свързани със смъртта на Халина Хътчинс. Но дори и журито да намери Болдуин за невинен, правните му проблеми няма да свършат.
Той е изправен пред няколко граждански дела, включително едно, заведено от семейството на г-жа Хътчинс. В съдебно дело за небрежност те твърдят, че смъртта на операторката е в “резултат” от действията на снимачната площадка на филм, където има оръжия, бойни патрони и актьорът “необяснимо” насочва и стреля с пистолет по г-жа Хътчинс, припомня BBC.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

16-годишният Ламин Ямал продължава да чупи рекорди на Евро 2024

Вчера, 9 юли, се изигра първият полуфинален мач от Евро 2024 и отборът на Испания продължи да доказва, че на фона на останалите конкуренти за титлата, желае и заслужава най-много победата. Испанците успяха да обърнат отбора на Франция след ранния гол, който получиха, и запазиха преднината си до края на […]

Subscribe US Now