Какви са причините за смъртта на Тина Търнър

Вчера, 24 май, след продължително боледуване на 83-годишна възраст почина Тина Търнър. Тя посрещна последните си дни спокойно в дома си в Швейцария, се казва в официалното изявление от нейния екип. А новината за смъртта й натъжи феновете по целия свят.
Тя обаче не е особена изненада, защото в последните години кралицата на рока страдаше от редица заболявания. Конкретна причина за смъртта й не е обявена, защото явно е съвкупност от много фактори.
Търнър прекара инсулт през 2013 г., бореше се с рак на червата, бъбречна недостатъчност и хипертония. А след връзката и раздялата си с Айк Търнър тя така и не успя да се справи с посттравматичното стресово разтройство, което също й пречеше да води нормален начин на живот.
В своите мемоари певицата разказа и за кошмарния момент, в който е осъзнала, че получава инсулт, както и за трудностите след него. Говори и за своята фамилна обремененост от високо кръвно налягане, което й създава трудности в ежедневието. А неправилното лечение е довело и до проблемите с бъбреците впоследствие. 
Те започват да работят на едва 5% и се налага да премине курс хемодиализа, да за може състоянието й да се нормализира. А през 2017 г. нейният втори съпруг Ървин Бач става и неин донор, за да може да бъде осъществена трансплантация.
През 2016 г. Търнър получава и диагнозата рак на червата. Открит е в ранен стадий, преминава необходимата операция, но така и не става ясно дали успява напълно да се излекува от него. А след всички заболявания и лечения започва да получава световъртежи и нарушения във вестибуларния апарат.
В началото на месец март в профила си в Instagram Търнър отново говори за своята бъбречна недостатъчност и за връзката й с нелекуваната дълги години хипертония. И самата тя се определя за виновна, че се е поставила пред “огромна опасност” като не е взела диагнозата си достатъчно сериозно.
“Бъбреците ми са жертва на това, че не осъзнавах, че високото ми кръвно налягане трябваше да се лекува с конвенционална медицина”, пише Търнър. “Изложих се на голяма опасност, като отказах да се изправя пред реалността – че имам нужда от ежедневна, доживотна терапия с лекарства”, осъзнава грешката си тя.
Кралицата на рока продължава с признанията и твърди, че прекалено дълго е смятала тялото си за “недосегаем и неразрушим бастион”. Я интервю за Guardian през април пък споделя, че не се страхува от смъртта, а остаряването приема като част от приключението, наречено живот, и се наслаждава на всеки ден, припомня Daily Mail.
Каквато и да е причината за смъртта на Тина Търнър, днес говорим за нея с уважение и възхищение към живота й и всичко, което е постигнала в него. Тя остава пример за подражание на мнозина и един от ценните уроци, които можем да научим от нея, е да обръщаме достатъчно внимание на здравето си, и то навреме.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Емануела пред БЛИЦ: Уредих бившия си да участва в "Игри на волята"

Преди десетина дни наш репортер случайно дочу разговор между Емануела и нейни приятелки, пред които тя обясняваше как е ходатайствала на Мартъин Николов-Елвиса да го вземат като участник в новия сезон на “Игри на волята”. Тя потвърди новината с половин уста, но сега дава подробно интервю за бившия си и […]

Subscribe US Now