Какво обедини Леонардо ди Каприо и Джеф Безос

Да бъдеш известна личност идва и с някои отговорности. Като например това какви гледни точки споделяш публично и какви каузи защитаваш…, ако въобще го правиш. Не всички “звезди” се възползват от влиянието, което имат, но за щастие изключенията не са малко.
Сред тях са Леонардо ди Каприо и Джеф Безос. Двамата обединяват усилия, за да помогнат за опазването на Амазонската джунгла чрез инициативата Protecting Our Planet. Тя цели набавянето на 200 милиона долара, които бразилското правителство да използва за защита на природата, местните видове, както и коренното население край Амазонка.
“Вдъхновени сме от амбициозните цели на Бразилия за опазване на Амазония – едно от най-важните места за дивата природа на планетата, и сме развълнувани, че можем да подкрепим тези усилия чрез предизвикателството Protecting Our Planet Challenge”, се казва в официалното изявление на Ди Каприо, цитирано от People.
48-годишният актьор се включва чрез организацията Re:wild, която той основа през 2021 г. Джеф Безос пък участва чрез Bezos Earth Fund – инициатива, която милиардерът стартира с годеницата си Лорън Санчес като механизъм за борба с климатичните промени.
Protecting Our Planet цели намаляване на обезлесяването край Амазонка, като част от това е защитата на около 145 милиона акра обществени земи и засилен контрол на съществуващите защитени региони в бразилската част на амазонската гора.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Камелия показа как храни бебето, СНИМКАТА предизвика фурор

Фолкзвездата Камелия, която наскоро стана майка, не може да се нарадва на новата си роля и на малкото детенце в обятията си. Изпълнителката обаче, много внимава какво показва в мрежата от личния си живот, защото явно е станала много суеверна, като почти всяка майка. Все още не е известен нито […]

Subscribe US Now