Какво се случва с Рафа Надал

Очакваме голямото завръщане на Рафа Надал към тениса от ужасно много време. В крайна сметка, видяхме испанеца в действие, но за кратко през януари на Brisbane International.
Той пропусна Australian Open въпреки обещанието, че ще направи всичко възможно, за да участва. Очакваше се да видим Надал на корта на Indian Wells, като той бе заявил участие и дори беше ясен първия му съперник.
Феновете на Рафа Надал бяха почти сигурни, че дългото отсъствие от кортовете ще приключи, защото той взе участие в демонстративния мач The Netflix Slam, където се изправи срещу Карлос Алкарас.
Е, всички положителни знаци обаче не са били достатъчни, защото Рафаел Надал обяви, че се оттегля от участието си в Indian Wells. В профилите си в социалните мрежи 37-годишният испанец обяви, че с голяма тъга обявява, че няма да участва в турнира.
“Всички знаят колко много обичам това място и колко обичам да играя тук. Това е и една от причините да дойда много рано в пустинята, за да тренирам и да се опитам да се подготвя”, написа той в профила си в Instagram.
Надал казва още, че е тренирал здраво и дори мачът му с Алкарас е бил нещо като тест, за да види дали е напълно възстановен. Оказва се обаче испанецът не смята, че е готов да играе на най-високо ниво.

“Не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове.” Това повдигна много въпроси относно бъдещето на тенисиста, като някои фенове в социалните мрежи дори поискаха той вече да се оттегли от спорта.
Интересното е, че Рафаел Надал ще бъде заменен на Indian Wells от индиеца с много сходно име Сумит Нагал. Според Eurosport, има много голяма вероятност испанецът да пропусне и следващия турнир на твърди кортове – Miami Open.
По вероятно е да се насочи към Monte Carlo Masters, който стартира в началото на април или French Open през май. Общото между двата турнира е, че се играят на клей, който е голямата сила на Надал.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мистерията около Кейт се задълбочава - колко дълго ще отсъства

Тази седмица Кейт Мидълтън бе снимана от фотографи за пръв път от Коледа. Заради претърпяната коремна операция през януари тя отложи всички свои официални ангажименти, а по информация на двореца трябва да се завърне към тях покрай Великден. Сега обаче се оказва, че това не е съвсем сигурно, което доведе до […]

Subscribe US Now