Поредна незаслужена награда за принц Хари – кого ядоса този път

Откакто напусна доброволно кралския двор, принц Хари редовно е обект на критики от различно естество. Въпреки че мнозина не одобряват и не разбират избора, който направи със сърцето си, все още се намират други, които да го ценят високо и дори да го награждават, макар и предимно за стари заслуги.
Поредният подобен пример е от преди дни, когато херцогът на Съсекс бе обявен за един от тазгодишните носители на награда на името на покойния Пат Тилман – бивш професионален спортист в NFL, който загърбва кариерата си за милиони, за да служи на родината след атаките от 11 септември.
Всяка година в негова чест се раздават Pat Tillman Award for Service по време на събитието ESPY Awards. В последно десетилетие нейни носители са ветерани от войната в Ирак, сержанти от армията, параолимпийски златни медалисти и други доказали се по един или друг начин мъже. И всички те са далеч от популярността, славата и големите финансови възможности.
На техния фон изборът на принц Хари със сигурност е неуместен за мнозина. На това мнение е и майката на Тилман, която не крие, че е останал “шокирана” от решението толкова “противоречива” личност да вземе наградата на фона на достатъчно други по-достойни кандидати. По думите не Мери Тилман, никой не е дискутирал с нея финалния подбор, с който тя очевидно не е съгласна. 
Преди дни от организацията ESPN обясниха, че решението херцогът на Съсекс да получи наградата е продиктувано от “влиянието му върху общността на ветераните чрез The Invictus Games Foundation”. И признанието идва точно по случай десетата годишнина на войните за военни ветерани, които принц Хари организира.
“Въпреки че разбираме, че не всеки ще се съгласи с всички отличени, избрани за която и да е награда, фондацията Invictus Games върши невероятна работа и ESPN вярва, че това е кауза, която си заслужава да бъде отпразнувана”, допълват още те, цитирани от New York Times.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Том Круз на 62

Днес, 3 юли, рожден ден празнува американският актьор и продуцент Том Круз. По този случай събрахме най-интересното от живота му накратко. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now