Щедрото дарение на Джордж Клуни

През 2016 г. обичаната холивудска двойка Джордж и Амал Клуни основава фондация, която предоставя безплатна правна подкрепа на жертви на злоупотреба с власт, които са част от уязвими общности. Това са журналисти, жени и момичета, защитници на демокрацията, ЛГБТ+ хора, както и такива от малцинствата. Освен това за двамата съпрузи се знае, че са вложили милиони долари в правозащитни организации, както и над 1.5 милиона долара за благотворителни организации, които помагат на жертвите от пандемията.
Благотворителната дейност на Джордж и Амал Клуни е още една причина да им се възхищаваме толкова. Като имаме предвид, че са популярни и доста заможни, няма как да не ни се струва съвсем естествено да притежават и поне няколко имота. Всъщност наскоро, по-точно през 2021 г., “само” за около 6.2 милиона евро те закупуват Domaine du Canadel – романтична селска къща във Франция със 172 хектара земи (включително гори, плувен басейн, тенис корт и декоративно езеро).
В непосредствена близост до Льо Вал, в Прованс, югоизточна Франция, където е разположено имението на Джордж и Амал Клуни, се намира местността Бриньол. През октомври 2021 г. обаче последната я застигат наводнения, които причиняват доста щети.
Чак сега обаче научаваме, че с цел да подпомогне спасителните дейности актьорът е направил щедро дарение в размер на 20 000 евро. Кметът Джереми Джулиано нарича приноса му “огромен”. Оказва се, че Джордж Клуни е платил за подслона на жителите за цели шест месеца, докато домовете им бъдат ремонтирани.
Пред The Times кметът обяснява, че първоначално не е разкрил за дарението, тъй като “не би било подходящо да се рекламира прекалено много и да се обявява в медиите”. По думите му актьорът не е търсил признание. Сега обаче Джереми Джулиано се решава да разкрие кой стои зад дарението, защото според него е важно тази информация да се знае. “Беше спонтанно и искам да ви благодаря”, добавя още кметът.
Според радио France Info, което се оказа по-скептично настроено, похвалите към Джордж Клуни за огромното му дарение не са заслужени, предвид приблизителната нетна стойност, с която разполага и за която редица източници спекулират, че е около 500 милиона долара. От своя страна Джереми Джулиано е отхвърлил критиките, като е казал на провокаторите “да си гледат работата”, пише Tatler.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нети призна след години защо не си приема името, оказа се, че е...

След като преди две години Нети разбра, че е осиновена и откри майка си, ето, че сега споделя и нещо много неочаквано за името, което носи. Оказва се, че актрисата и певица никога не е приемала цялото си име – Антоанета, а причината за това разбира едва сега. В профила си […]